Gogoșari la oțet, fără fierbere și fără conservant, crocanți și aromați

30.07.2021
Gogoșari la oțet, fără fierbere și fără conservant, crocanți și aromați
Sursa foto: Shutterstock

Află cum să pui gogoșari la oțet, fără să folosești conservant și fără să adaugi apă clocotită. Acești gogoșari la oțet vor fi crocanți, nu se înmoaie excesiv și au un gust delicios. 

Secretul gogoșarilor la oțet perfecți este să folosești condimentele potrivite și neapărat sare grunjoasă specială pentru murături. Iar „crocănțimea” lor e dată de un alt ingredient, pe care vi-l dezvăluim un pic mai jos. Rețeta este foarte simplă și o poate face oricine!

Delicioșii gogoșari la oțet pot fi folosiți pentru a orna salata de boeuf de pe mesele festive, dar sunt excelenți și ca garnitură, lângă o friptură de porc sau de pui. Iată ingredientele și modul de preparare!

Cum să pui gogoșari la oțet pentru iarnă: rețetă fără fierbere și fără conservant la plic

Ingrediente:

  • 5 kilograme de gogoșari
  • 1 litru oțet din vin alb (de 9 grade)
  • 200 grame zahăr sau, și mai bine, miere de albine
  • 2 linguri de sare grunjoasă
  • boabe de muștar
  • boabe de piper negru sau multicolor
  • 2-3 bucăți de hrean (acesta va menține gogoșarii crocanți)
  • frunze de țelină
  • frunze de dafin
  • morcovi și țelină rădăcină (opțional, pentru decor)

Mod de preparare:

Pasul 1: Gogoșarii se spală bine și se curăță de cotor și de semințe, apoi se taie felii sau bucăți mai mari.

Pasul 2: Într-un lighean sau bidon mare, se face amestecul de oțet, zahăr (sau miere), sare, feliile de hrean, câteva frunze de dafin piperul și muștarul boabe și frunzele de țelină.

Pasul 3: Se adaugă gogoșarii peste lichid, se amestecă bine și se lasă peste noapte la răcoare, acoperit cu un tifon. Din când în când se mai amestecă în ei cu lingura de lemn.

Pasul 4: A doua zi, se taie morcovii rondele și țelina rădăcină bastonașe și se sterilizează borcanele în care vor intra gogoșarii.

Pasul 5:  Se pun pe fundul borcanelor frunzele de țelină, se îndeasă gogoșarii în borcane cu coada unei linguri de lemn, apoi se adaugă feliile de hrean, morcovii și țelina pe margine.

Pasul 6: Se toarnă în fiecare borcan amestecul de oțet în care au stat gogoșarii peste noapte și se mai adaugă câteva boabe de piper și muștar.

Pasul 7: Se înfiletează bine capacele și se depozitează borcanele cu gogoșari la oțet într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex