Secretul celor mai gustoși gogoșari în oțet, fără fierbere. INGREDIENTUL care îi menține crocanți

Gogoșari în oțet pentru iarnă, fără fierbere și fără conservant. Ce să pui în borcan ca să nu se înmoaie prea mult gogoșarii
  • Publicat:
  • Actualizat:
Secretul celor mai gustoși gogoșari în oțet, fără fierbere. INGREDIENTUL care îi menține crocanți
Sursa foto: Shutterstock

Află cum să pui gogoșari în oțet, fără să folosești conservant și fără să adaugi apă clocotită. Acești gogoșari în oțet vor fi crocanți, nu se înmoaie excesiv și au un gust delicios. 

Secretul gogoșarilor în oțet perfecți este să folosești condimentele potrivite și neapărat sare grunjoasă specială pentru murături. Iar „crocănțimea” lor e dată de un alt ingredient, pe care vi-l dezvăluim un pic mai jos. Rețeta este foarte simplă și o poate face oricine!

Delicioșii gogoșari în oțet pot fi folosiți pentru a orna salata de boeuf de pe mesele festive, dar sunt excelenți și ca garnitură, lângă o friptură de porc sau de pui. Iată ingredientele și modul de preparare!

Gogoșari în oțet la rece: ingrediente 

  • 5 kilograme de gogoșari
  • 1 litru oțet din vin alb (de 9 grade)
  • 200 grame zahăr sau, și mai bine, miere de albine
  • 2 linguri de sare grunjoasă neiodată
  • boabe de muștar
  • boabe de piper negru sau multicolor
  • 2-3 bucăți de hrean (acesta va menține gogoșarii crocanți)
  • frunze de țelină
  • frunze de dafin
  • morcovi și țelină rădăcină (opțional, pentru decor)

Rețetă gogoșari în oțet pentru iarnă, fără fierbere și fără conservant la plic

Pasul 1: Gogoșarii se spală bine și se curăță de cotor și de semințe, apoi se taie felii sau bucăți mai mari.

Pasul 2: Într-un lighean sau bidon mare, se face amestecul de oțet, zahăr (sau miere), sare, feliile de hrean, câteva frunze de dafin, piperul, muștarul boabe și frunzele de țelină.

Pasul 3: Se adaugă gogoșarii peste lichid, se amestecă bine și se lasă peste noapte la răcoare, acoperit cu un tifon. Din când în când se mai amestecă în ei cu lingura de lemn.

Pasul 4: A doua zi, se taie morcovii rondele și țelina rădăcină bastonașe și se sterilizează borcanele în care vor intra gogoșarii.

Pasul 5:  Se pun pe fundul borcanelor frunzele de țelină, se îndeasă gogoșarii în borcane cu coada unei linguri de lemn, apoi se adaugă feliile de hrean, morcovii și țelina pe margine.

Pasul 6: Se toarnă în fiecare borcan amestecul de oțet în care au stat gogoșarii peste noapte și se mai adaugă câteva boabe de piper și muștar.

Pasul 7: Se înfiletează bine capacele și se depozitează borcanele cu gogoșari la oțet într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân