Cum obții ouă poșate perfecte cu ajutorul oțetului. Trucul unui chef celebru care nu dă greș niciodată!

  • Publicat:
Cum obții ouă poșate perfecte cu ajutorul oțetului. Trucul unui chef celebru care nu dă greș niciodată!
Sursa foto: profimediaimages.ro

Chef Adrienne Cheatham, deținătoare a 3 stele Michelin, demonstrează într-un clip video cum putem obține ouă poșate fără ca acestea să se destrame. Ea mărturisește că de-a lungul timpului a căutat metode prin care să facă procesul de gătire mai simplu și mai rapid, dar aceasta este singura care nu dă greș niciodată și pe care o poate pune oricine în aplicare. 

Pentru a te bucura la micul dejun de ouă poșate delicioase și sănătoase, mai întâi trebuie să le „hidratezi” în apă cu oțet, este sfatul lui Adrienne. În cel mult 15 minute vei obține ouă poșate cu formă perfectă!

Iată metoda infailibilă pe care te provocăm să o încerci!

Pasul 1: pregătirea ouălor

Într-un castron încăpător, combină 250 ml de apă cu 250 ml de oțet din vin alb. Sparge ouăle în castron. Lasă-le în acel lichid aproximativ 10 minute (nu mai mult, pentru că vor avea gust de oțet, dar nici mai puțin, pentru că riști să se destrame albușul în apa fiartă).

În acest timp, oțetul va contura stratul albușului prin coagularea superficială a proteinelor din acesta.

Vei ști că ouăle sunt gata de pus la fiert atunci când albușul devine ușor opac.

Atenție: ouăle nu se gătesc în apa cu oțet, ci doar capătă o formă mai ușor de manevrat. În acest fel, atunci când le pui în apă fierbinte, ouăle nu se mai destramă.

Pasul 2: fierberea ouălor

În timp ce aștepți să se coaguleze ouăle în apa cu oțet, pune într-o oală aproximativ 1 litru de apă și adu-o aproape de punctul de fierbere (nu adăuga sare în apă).

Atenție: apa nu trebuie să bolborosească, iar focul trebuie dat la minimum când pui ouăle.

Scoate ouăle din apa cu oțet (lăsând și puțin lichid) cu ajutorul unui polonic și pune-le pe rând în oala cu apă fierbinte, cu grijă.

Lasă-le să se gătească 2-3 minute, fără să amesteci în oală. Gălbenușul trebuie să fie lichid, iar albușul perfect coagulat, dar nu excesiv, cauciucat.

Pasul 3: scoaterea ouălor din apă

Pentru a scoate ouăle poșate din oală, folosește o lingură ovală cu perforații sau o paletă pentru spumă. Ca să înlături excesul de apă, poți lăsa 3-4 secunde ouăle pe un prosop curat. Nu folosi prosoape de hârtie, pentru că acestea se pot lipi de ouă.

Odată ce ai scos ouăle poșate pe farfurie, asezonează-le cu sare și piper și mănâncă-le cât sunt calde, alături de o felie de pâine prăjită. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”