Vrei să slăbești? Un medic nutriționist cunoscut îți spune trucurile care funcționează

Oboseala constantă, lipsa hidratării, probleme de ordin emoțional pot duce la instalarea kilogramelor în plus.
  • Publicat:
Vrei să slăbești? Un medic nutriționist cunoscut îți spune trucurile care funcționează
Dr Serban Damian, foto arhivă personală

Nu este un secret că multe personae au kilograme în plus, deoarece au traversat și traversează perioade emoționale dificile. Se știe că mâncarea este unul dintre cele mai folosite ”trucuri” pentru a ne simți mai bine.  Iar recunoașterea cu sinceritate a motivului pentru care ne confruntăm cu kilograme în plus este un punct important în demararea procesului de slăbire. Despre mâncatul pe fond emoțional, răbdare, mișcare și hidratare vorbește dr. Șerban Damian, medic nutritionist sportiv.

”Mâncatul pe fond emoțional, din plictiseală, tristețe sau neliniște, poate fi o explicație pentru kilogramele în plus. Este esențial să tratăm cauza și să găsim metode mai bune decât mâncarea pentru a face față situațiilor neplăcute sau stresante” explică medicul nutritionist Șerban Damian.

Includeți mișcarea în programul zilnic

Indiferent că vorbim de mers la sală, alergat, urcatul scărilor sau plimbări lungi în parc, orice activitate fizică este extrem de benefică în procesul de slăbit.

Acordați atenție somnului

“Oboseala este unul dintre factorii care vă pot determina să mâncați mai mult decât aveți nevoie că să vă mențineți nivelul de energie cât de cât ridicat, compensând cumva lipsa somnului. Acordați atenție odihnei și dormiți suficient pentru a preveni mâncatul în exces. Când suntem obosiți, corpul nostru se lupta să-și regleze hormonii foamei și în cele din urmă spun creierului să se răsfețe cu alimente grase, bogate în energie, chiar dacă corpului nu îi este foame fizic.”, explică medicul nutriționist.

Nu e normal să slăbești peste noapte, aveți răbdare

Cu toții ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus cât se poate de repede, chiar dacă acestea au fost acumulate în ani de zile. Însă acest lucru nu este posibil. Trebuie să avem răbdare cu corpul nostru și să îi acordăm timp. Luați în calcul și perioadele de stagnare care sunt normale și nu renunțați!

Cu cât te hidratezi mai bine, cu atât e mai ușor să slăbești

Apa este cel mai bun prieten al persoanelor care țin dietă. “Apa ajută la evitarea supraalimentării, menține metabolismul activ, reduce balonarea și vă economisește sute de calorii atunci când o alegeți în locul altor băuturi dulci. Adesea confundăm setea cu foamea, așa că dacă bem putină apă și așteptăm 20 de minute ne poate umple stomacul și s-ar putea să ne potolească pofta de mâncare, împiedicându-ne să mâncam în exces atunci când corpul nu are nevoie de alimente pentru a funcționa.

În al doilea rând, acest lichid este vital pentru multe procese metabolice importante, inclusiv producerea de energie celulară și ajutarea organismului în metabolizarea grăsimilor stocate; atunci când corpul este deshidratat, funcționează cu deficit și nu va putea optimiza eforturile de slăbire. Cel mai simplu mod de a vă asigura că vă hidratați suficient este aveți întotdeauna o sticlă de apă la îndemână.”, recomandă dr. Șerban Damian, nutriționist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân