Varza care te apără de gripă și răceală! Este excelentă pentru sistemul imunitar

Din fericire, unul dintre alimentele pe care le poți introduce în dietă în acest sens se găsește pe toate rafturile și îți poate îmbunătăți instant starea de sănătate. Este vorba de varza kale.
  • Publicat:
Varza care te apără de gripă și răceală! Este excelentă pentru sistemul imunitar
Foto: shutterstock / Varza care te apără de gripă și răceală! Este excelentă pentru sistemul imunitar

Sezonul gripei și răcelii a început și, cum vremea începe să fie tot mai schimbătoare, iar organismul nostru este nevoit să se adapteze noilor temperaturi, sistemul imunitar poate avea de suferit. Dacă simți că nu ai forță se te dai jos din pat sau pur și simplu ai o stare în care te simți slăbit, poate că e cazul să oferi sistemului imunitar un boost de energie. Din fericire, unul dintre alimentele pe care le poți introduce în dietă în acest sens se găsește pe toate rafturile și îți poate îmbunătăți instant starea de sănătate. Este vorba de varza kale.

Verdețurile sunt excelente pentru organism, mai ales pentru sistemul imunitar. Odată cu venirea sezonului rece, acestea pot avea grijă de sănătatea ta, în special datorită conținutului de vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți esențiali în dietă.

Indiferent de verdețurile pe care alegi să le consumi pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, toate sunt excelente, dar varza kale poate avea efecte mai rapide asupra sănătății tale.

În momentul în care în organism nu se regăsesc suficienți nutrienți care să sprijine sistemul imunitar, acesta nu funcționează corespunzător și poate avea de suferit. Din fericire, varza kale este densă în nutrienți, motiv pentru care efectele sunt mai rapide. Varza kale conține doi nutrienți esențiali care oferă un boost sistemului imunitar: vitamina A și vitamina C, excelente și pentru sănătatea pielii. Știm deja că pielea este cel mai mare organ al corpului și, totodată, ea funcționează ca un scut împotriva factorilor externi care pot duce la apariția bolilor, precum bacterii și substanțe chimice.

Vitamina A joacă un rol esențial în sprijinirea sistemului imunitar, ajutând corpul să lupte împotriva infecțiilor și având grijă de sănătatea pielii. De asemenea, vitamina A are un efect anti-inflamator, fiind crucial pentru integritatea mucoaselor din intestine și sistem respirator.

Există date care sugerează că dacă iei mai multă vitamina C, sistemul imunitar se bucură de mai multe beneficii. De asemenea, vitamina C care capacitatea de a stimula formarea anticorpilor, o proteină pe care sistemul imunitar o folosește pentru a ținti și ataca virusurile și bacteriile.

Pe lângă vitaminele A și K, varza kale oferă și fibre, un nutrient care protejează și îmbunătățește sistemul imunitar. De asemenea, sprijină tractul gastrointestinal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân