Suplimentul care previne sindromul de ochi uscat

Odată cu înaintarea în vârstă organismul trece prin numeroase schimbări. Bun pentru sănătatea ochilor este suplimentul cu omega-3.
  • Publicat:
Suplimentul care previne sindromul de ochi uscat
Foto: envato

Odată cu înaintarea în vârstă organismul trece prin numeroase schimbări, iar una dintre cele mai frustrante modificări este la nivelul ochilor. În timp, vederea începe să se slăbească și te poți confrunta cu ochi uscați și risc de boli asociate ochilor. Din acest motiv este foarte important să consumi nutrienții necesari pe care îi poți integra zilnic în dietă astfel încât să ai grijă de sănătatea ochilor. Pentru a te asigura de acest lucru, cel mai bun în acest sens este suplimentul cu omega-3.

Cum ajută suplimentul cu omega-3 în menținerea unei vederi sănătoase

Unul dintre principalele modalități prin care acizii grași omega-3 pot sprijini sănătatea ochilor este prin protejarea împotriva degenerescenței maculare și evitarea sindromului ochiului uscat. Sindromul ochiului uscat poate apărea atunci când ochiul nu mai poate produce suficiente lacrimi necesare pentru a se lubrifia. Această problemă comună apare odată cu vârsta și poate fi extrem de inconfortabil de îndurat.

Uscăciunea ochilor tinde să apară nu doar din cauza înaintării în vârstă, ci și a timpului petrecut în fața ecanelor, dar suplimentul cu omega-3 poate reduce inflamațiile și poate accelera straturile uleioase lacrimale. Astfel, ochil nu se va mai usca atât de rău. În timp ce suplimentul cu omega-3 poate fi administrat sub formă de capsulă sau pastile, acizii grași pot fi absorbiți și din alimentație.

Sardinele, tonul, somonul, heringul, dar și semințele de in, semințele de chia și nucile sunt alimente bogate în omega-3 și nu ar trebui să lipsească din dietă pentru o bună funcționare a organismului, nu doar pentru sănătatea ochilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”