Sucuri care te întineresc. Studiile arată că încetinesc procesul de îmbătrânire

Sucurile naturale din fructe sau legume oferă cu totul și cu totul alte beneficii pentru sănătate. Iată ce sucuri să consumi pentru a încetini procesul de îmbătrânire.
  • Publicat:

Sucurile pot fi absolut delicioase, iar dacă vorbim de sucuri naturale, acestea conțin numeroși nutrienți esențiali pentru organism. Au numeroase beneficii, dar cel mai prețios este încetinirea procesului de îmbătrânire.

În primul rând, este foarte important să înțelegem diferența dintre tipurile de sucuri. Există sucuri pe care le luăm direct din magazin sau sucuri de fucte concentrate și cu zahăr adăugat. Pe de altă parte, unele dintre ele sunt sucuri 100% naturale și nu conțin zahăr adăugat sau conservanți. Sucurile de la raft, care conțin aceste ingrediente pot fi asociate cu riscul crescut de obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, boli de ficat sau boli de rinichi.

Sucurile naturale din fructe sau legume oferă cu totul și cu totul alte beneficii pentru sănătate, iar asta pentru că ele conțin antioxidanți, vitamine și minerale. Iată ce sucuri să consumi pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Sucul de rodie

Rodiile conțin antioxidanți precum polifenoli care reduc inflamațiile, luptă împotriva cancerului și reduc nivelul tensiunii arteriale. Mai mult, au efecte unice asupra îmbătrânirii celulelor din organism. După vârsta de 50 de ani, aceste celule au impact asupra musculaturii și pot crește riscul de apariție a bolilor serioase precum boala Parkinson.

Vestea bună este că rodiile conțin o moleculă pe care microbiomul tractului gastrointestinal o transformă în urolitină A, un compus care ajută în procesul mitocondrial.

Sucul de morcovi

Morcovii conțin și ei numeroși antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea odată cu înaintarea în vârstă. De exemplu, morcovii sunt bogați în luteină, cunoscută pentru îmbunătățirea sănătății creierului și ochilor. De asemenea, morcovii sunt bogați în beta caroten, un alt antioxidant pe care organismul îl folosește pentru a-l transforma în vitamina.

Sucul de sfeclă

Că-ți place sau nu, sucul de sfeclă ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Un studiu realizat de Redox Biology arată că participanții care au băut suc de sfeclă aveau un nivel crescut al unei bacterii care ajută sănătatea cognitivă și vasculară comparativ cu participanții care au consumat băuturi placebo.

Urmărește CSID.ro pe Google News