Poți să consumi alcool dacă vrei să slăbești?

Așadar, este adevărat că nu poți conuma alcool ca să slăbești sau te poți bucura de un cocktail din când în când fără să-ți sabotezi silueta?
  • Publicat:
Poți să consumi alcool dacă vrei să slăbești?
Foto: shutterstock / Poți să consumi alcool dacă vrei să slăbești?

Se întâmplă ca mulți dintre noi să mai consumăm câte un pahar de vin din când în când, fie în zilele în care am avut foarte mult de lucru și vrem să ne relaxăm, fie atunci când ieșim în oraș cu prietenii. Dar să nu uităm că băuturile alcoolice pot avea calorii goale, persoanele care își doresc să slăbească își pun întrebarea dacă pot consuma sau nu alcool când sunt la dietă. Așadar, este adevărat că nu poți conuma alcool ca să slăbești sau te poți bucura de un cocktail din când în când fără să-ți sabotezi silueta?

Vestea bună este că dacă ai un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, dacă te bucuri de un pahar de vin din când în când atunci când ești la dietă, nu te afectează cu nimic. Bineînțeles, câtă vreme faci alegerile potrivite și nu depășești numărul de calorii care să te ajute să-ți atingi obiectivele. Multe cocktail-uri, de exemplu, conțin peste 700 de calorii și nu sunt deloc prietenoase cu silueta noastră.

Cum să consumi băuturi alcoolice fără să-ți sabotezi silueta

Atunci când vrei să slăbești, dar ai poftă de o băutură alcoolică, cel mai important aspect este să ții cont de porție. Poate că vei fi tentat să te bucuri de mai mult de o bere sau berea pentru care optezi să fie într-o cantitate prea mare. Cu cât consumi mai multe băuturi, cu atât consumi mai mult alcool și mai multe calorii. Un gram de alcool conține șapte calorii.

Pe lângă porție, ai grijă să nu amesteci băuturile, dar nici să nu optezi pentru cocktail-uri bogate în zahăr sau cantități uriașe de grăsimi. Așa cum deserturile cremoase și cu ciocolată sunt periculoase pentru siluetă și sănătate, orice aromă este neprietenoasă în procesul de slăbire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân