DrinkTok: Top 10 cele mai populare cocktailuri

Iată un top al celor mai populare rețete de cocktailuri de pe TikTok.
29.06.2021
DrinkTok: Top 10 cele mai populare cocktailuri

Un clasament absolut pentru cele mai populare cocktailuri ar fi imposibil de realizat, dar ocazional putem avea o idee despre cele mai preferate cocktailuri în rândul unei comunități.

Cu aproape 2 miliarde de hashtags pentru cocktails pe TikTok este clar că vara aceasta toată lumea abia așteaptă să petreacă și firește să se delecteze cu unul sau mai multe cocktailuri.

Intrigat de acest interes, site-ul Brewsmartly.com a verificat in TikTok și a calculat un top al celor mai populare rețete de cocktailuri în funcție de numărul de hashtaguri aferent (top realizat în luna mai).

Iată cele mai populare cocktailuri

loc denumire cocktail numărul de hashtags pe TikTok
1. Margarita 361 milioane
2. Jungle Juice 232.3 milioane
3. Mojito 218.1 milioane
4. Mimosa 210.7 milioane
5. Pina Colada 73.8 milioane
6. Sangria 68 milioane
7. Tequila Sunrise 28.8 milioane
8. Daiquiri 21.3 milioane
9. Moscow Mule 20.3 milioane
10. Espresso Martini 12 milioane

Metoda de realizare a topului: Brewsmartly.com a folosit publicațiile online Forbes pentru a crea o listă de bază a cocktailurilor clasice. Apoi fiecare cocktail din această listă a fost căutat prin hashtag-uri în luna mai pe TikTok. Primele 10 cocktailuri cu cel mai mare total de hashtag-uri au fost luate și clasate în ordine descrescătoare.

Margarita cocktail

Deci, cel mai popular cocktail de pe TikTok a fost Margarita, cu 361 de milioane de hashtag-uri. Clasica Margarita conține Tequila, suc de lime și Triplu Sec, cu toate acestea există o varietate de versiuni moderne ale rețetei originale pe platforma de socializare, cum ar fi margarita picantă!

Margarita picantă conține un ingredient picant suplimentar – siropul simplu Jalapeño. Această rețetă ornează marginea paharului de cocktail cu o pudră de ardei iute pentru o “iuțeală” suplimentară.

Jungle Juice cocktail

Al doilea cel mai popular cocktail a fost Jungle Juice cu 232,3 milioane de hashtag-uri pe TikTok. Jungle Juice este un cocktail modern, iar cele mai frecvente elemente utilizate sunt fructele proaspete, fructe confiate, amestecuri de punch-uri și sucuri de fructe și o bază de alcool precum Vodka, Rom sau Gin.

Mojito cocktail

Pe locul trei, Mojito cu 218,1 milioane de hashtag-uri pe TikTok. Un alt cocktail clasic, mojito este făcut cu o bază de rom alb, suc de lămâie, apă carbogazoasă și frunze de mentă. Rețetele găsite pe TikTok nu se îndepărtează prea mult de original, adăugând doar fructe precum fructe de pădure și portocale.

Moscow Mule cocktail

Moscow Mule este al nouălea cel mai popular cocktail de pe TikTok cu 20,3 milioane de hashtag-uri. Acest cocktail este preparat în mod tradițional cu vodcă, bere cu ghimbir, bitter de ghimbir și lime. O variantă populară pe TikTok schimbă berea cu ghimbir cu ceai de ghimbir cu lămâie.

Alte cocktailuri

În completarea acestui top mai avem Espresso Martini cu 12 milioane de hashtag-uri TikTok. Ingredientele acestui cocktail atemporal sunt Vodka, Kahlua și cafea espresso decorat cu boabe de cafea.

Cu toate acestea, userii din TikTok au creat Lemon Drop Martini, înlocuind Kahlua cu Triplu Sec și cafeaua cu suc de lămâie. La fel și fascinantul Sake Martini. Sake este folosit în locul cafelei și Kahlua este îndepărtat în întregime, cocktailul fiind decorat cu o măslină și o fâșie de ghimbir murat.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Conf. dr. Marcian Manu, SANADOR: cancer de prostată sau adenom?