Pierderea în greutate – 4 sfaturi care nu vor funcționa niciodată

Renunță la aceste mituri pentru a putea începe într-un mod corect procesul de pierdere a kilogramelor nedorite și pentru a obține rezultate de durată.
  • Publicat:
Pierderea în greutate - 4 sfaturi care nu vor funcționa niciodată
4 sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa niciodată Sursa foto: Shutterstock

Din nefericire, există mai multe mituri decât fapte atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Pentru că sunt atât de comune și de des auzite, aceste concepții greșite par, de cele mai multe ori, credibile.

Iată care sunt cele 4 sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa niciodată. În plus, acestea ar putea să-ți afecteze progresul și rezultatele generale, dăunând în final sănătății.

Cu cât mănânci mai puțin și faci mai multă mișcare, cu atât kilogramele în plus dispar

Mulți oameni consideră că pierderea în greutate este ușoară și că tot ceea ce trebuie să facă este să mănânce mai puțin și să se miște mai mult. La urma urmei, dacă ar fi atât de simplu, toată lumea ar fi slabă și nu ar mai exista oameni care să se lupte cu kilogramele în plus.

Pierderea în greutate este adesea complexă, deoarece pot exista bariere emoționale și psihologice, precum și momente stresante din viață care fac dificilă pierderea acelor kilograme în plus.

Pentru rezultate de durată, ai nevoie de „ajutoare”, respectiv de medic nutriționist și psiholog, care să-ți conceapă un regim personalizat, un plan de antrenament adaptat capacităților tale, dar să te și învețe cum să depășești perioadele stresante și obstacolele, atunci când acestea apar.

Mănâncă mai puține grăsimi

Auzi adesea de la oameni că trebuie să eviți grăsimile pentru că acestea te pot îngrășa. Deși ar putea părea un sfat bun, nu este de fapt unul corect. Sigur, grăsimile sunt mai dense din punct de vedere caloric decât carbohidrații sau proteinele, dar tipul potrivit de grăsimi te poate ajuta să menții senzația de sațietate pentru un timp mai îndelungat.

Alimentele grase precum somonul, ouăle, avocado, uleiul de măsline, nucile, iaurtul grecesc, ciocolata neagră sunt pline de nutrienți care te pot ajuta în procesul de pierdere a kilogramelor nedorite.

Cardio pentru pierderea în greutate și exercițiile cu greutăți pentru masa musculară

Da, antrenamentul cardio arde calorii, dar ai nevoie totuși de exerciții cu greutăți pentru a construi mușchi sub acel strat de grăsime.

Exercițiile cardio ajută la pierderea în greutate, dar nu te vor scăpa de grăsimea corporală așa cum o fac exercițiile cu greutăți.

Cel mai bun sfat: combină aceste tipuri de exerciții!

Ai nevoie de detoxifiere

Cu toate că mulți sunt de părere că pentru a pierde în greutate trebuie să elimini toxinele din organism, dietele detox pot fi chiar periculoase, deoarece îți vei priva corpul de calorii și nutrienți pentru o perioadă lungă de timp.

Nu există nicio pastilă minune care să te ajute să slăbești într-o perioadă scurtă de timp. Cea mai bună dietă de „detoxifiere” este aceea în care mănânci alimente sănătoase, bei multă apă și eviți alimentele nesănătoase și băuturile carbogazoase.

Surse: eatthis.com, timesofindia.indiatimes.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân