Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XIX

Cei care urmeaza o dieta renunta deseori la ea pentru ca sunt prea politicosi sa spuna „nu”, citeam zilele trecute in The Telegraph.
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XIX
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XIX

„Nu stiu cum poti sa te gandesti numai la tine si sa-mi strici cea mai frumoasa zi din toate”, zise ea si-mi lovi obrazul drept cu voalul smucit. 200 de invitati inmultit cu 2, 400 de ochi cazura pe masa mea plina de farfurii neatinse. Cele 20 de batrane gatite facura crucea mare si ii multumira Sfantului ca le-a aparat de diavolul Regim. S-odata incepu orchestra sa cante: „Ia-ti pofticioasa ziua buna, de la tatal Graham, de la Salata muma”.

Cei care urmeaza o dieta renunta deseori la ea pentru ca sunt prea politicosi sa spuna „nu”, citeam zilele trecute in The Telegraph. Si indata le-am revazut cu ochii mintii pe prietena mea care s-a casatorit de curand si care a insistat sa prind eu toate buchetelele de aperitive, pe bunica nascuta gospo­di­na care ma ameninta mereu ca daca nu mananc tot pana la felul 14 plus dulce, nu ma va ierta in vecii vecilor, pe fosta colega de facultate care ma scoate in oras o data pe an, de aniversarea ei, si atunci ma someaza sa comand 365 de feluri, ca sa recuperez toate zilele in care nu ne-am vazut.

Mireasa mi-a spus clar ca o jignesc daca nu ma imbuib cot la cot cu nuntasii, bunica e convinsa ca nu o iubesc daca nu plec de la ea cu nas­tu­rele deschis la blugi, iar ultima dom­ni­soa­ra mi-a replicat ca acum sunt cu nasul pe sus, am uitat ca am plecat din caminul B, Grozavesti.

Ca si cum nu imi era su­fi­ci­en­ta lupta cu mine cand dadeam cu pri­virea de inghetata-caramel si cu nasul de mirosul totosilor (cartofi prajiti pentru cei care nu ma cunosc de la 3 ani)…

Prieteni, prieteni, dar branza e pe calorii…

Cand sunt inconjurati de amici si de fa­mi­lie, oamenii il dau incolo de regim din cauza politetii, scria in ziarul britanic. Se simt presati sa renunte la dieta pentru ca nu vor sa ii supere pe cei cu care ies la restaurant sau pe cei cu care se intalnesc la nunti, botezuri, aniversari.

Studiul e unul cat se poate de serios, publicat in Hu­man Nutrition and Dietetics, si facut pentru a stabili problemele pe care le intampina cei care vor sa aiba o alimentatie sanatoasa. Majoritatea au spus ca isi dau regimul peste cap ca sa intre in randul celor cu care stau la masa la un moment dat.

Sa v-o spun pe-a dreapta, la noi nici n-ai de ales. In tara sarmalutelor cu smantanica si mamaliguta si a mititeilor cu P(aine) plus M(ustar), iti cresc urechi peste cele de magar astep­tand sa ti se puna ceva mai usor in fata, la o masa festiva. Va invit la un test.

Sunteti la o nunta, tot trebuie sa mancati ceva in atatea si atatea ore. Ce alegeti?

a)
carnaciori cu capetele crestate si inflorite in ulei, salam impletit cu sunculita si toba, maioneza cu oua, caci invers e gresit spus
b) ciorba cu afumatura si fasole servita direct din paine
c) ceafa de porc la cuptor cu cartofi, cum altfel, taranesti
d) rulou de muschi, tot porc, ce credeati, cu umplutura si legume mexicane scapate din punga intr-un cazan de unt(ura)…
 
Eu le-am vazut si mirosit, voi doar le cititi. Ce beti dupa atata inghitit in sec?

a) suc cu gust de portocale cu bule si E-uri
b) suc cu cofeina cu bule si E-uri
c) tuica
d) vin alb
e) apa cu bule, „fara n-avem duduie, nu e trecut in meniu”
f) visinata, caisata, afinata, dudata…

 

 
Pagina 1 din 2
Grasimile ne afecteaza memoria
Grasimile ne afecteaza memoria
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate