Hot! Pizza, paste si tiramisu la dieta

In Bucuresti exista un loc in care poti savura o pizza sau un tiramisu, preparate light si dintr-o faina care nu ingrasa.
Hot! Pizza, paste si tiramisu la dieta
Hot! Pizza, paste si tiramisu la dieta

Cand esti la dieta, te chinui! In primul rand, te chinuie gandul. Gandul ca nu poti savura o prajitura apetisanta, o pizza sau putina ciocolata, te face, de multe ori, sa renunti la cura. Pentru cojocul tuturor acestor chinuri s-a gasit un ac! Acum poti sa mananci o felie de pizza sau o prajitura daca sunt preparate light dintr-o faina speciala cu un indice glicemic mic.

Am primit cu bucurie vestea ca in Bucuresti exista un loc in care poti savura o pizza sau un tiramisu, preparate light si dintr-o faina care nu ingrasa. Asa ca, imediat am ajuns in Dorobanti, la restaurantul Fibrio unde am discutat cu proprietara localului si inventatoarea fainii, Cornelia Marin.

CSID: Ce este faina Fibrio si de ce este recomandata in curele de slabire?
Cornelia Marin:
Faina Fibrio este un amestec de 5 tipuri de faina integrala si tarate (grau, ovaz, secara, canepa, soia). Aceasta are marele merit de a avea un indice glicemic mic, ceea ce inseamna ca are un impact minim asupra glicemiei.

Avand un indice glicemic mic, dar si multe fibre, preparatele din aceasta faina sunt sanatoase, ajuta la obtinerea siluetei visate si la mentinerea greutatii. In acest moment, faina nu se comercializeaza, se foloseste doar la prepararea meniurilor din restaurantul nostru.

CSID: Am observat ca ospatarii aduc doua meniuri…
C.M.:
Restaurantul are doua meniuri aparent identice, avand la baza retete me­di­teraneene. Diferenta intre ele consta in natura ingredientelor folosite. Pentru preparatele din meniul normal se folosesc faina alba, zahar, smantana profesionala (dar care contine lapte praf), porumb, cartofi, ciocolata cu procent mic de cacao, frisca vegetala, orez normal.
 

In meniul sanatos se foloseste doar faina Fibrio, fructoza ca si indulcitor, ciocolata cu minimum 70% cacao, smantana si frisca naturala, paste din faina Fibrio, dar si paste integrale ecologice, gemuri si dulceturi de casa facute cu fructoza, orez basmati si salbatic. Nu se folosesc ingrediente cu indice glicemic mare cum este: cartoful, radacinoase fierte, porumb, zahar, faina alba.

De ce am pastrat ambele tipuri de meniu? Pentru ca numarul oamenilor care mananca sanatos este destul de mic, dar in crestere. Si, in plus, am realizat un lucru: de multe ori cei care mananca cu faina alba au vrut sa guste de la cei care mananca pro­duse cu faina Fibrio si pentru ca le-a placut au devenit clienti pentru meniul Fibrio.

Citeste si Ce sa alegi din meniul restaurantelor chinezesti
                  Cele 10 porunci ale Mihaelei Bilic


Tiramisu cu fructe de padure
Ingrediente: piscoturi din faina Fibrio si fructoza, mascarpone cu procent mic de grasime, fructe de padure: 10 lei


Pene eco cu pui si ciuperci
Ingrediente: pene ecologice, mozzarella, ciuperci proaspete, smantana, sos eco de rosii, parmezan: 19 lei


Salata Fibrio in cosulet de paine
Ingrediente: cosulet din faina Fibrio, salata verde, salata iceberg, prosciutto crudo, piept de pui, ciuperci proaspete, masline felii, ardei gras: 19 lei


Orez basmati si salbatic cu legume
Ingrediente:
orez basmati si salbatic, ardei gras, ciuperci: 8 lei


Tiramisu cu cafea
Ingrediente:
piscoturi din faina Fibrio, fructoza, mascarpone cu procent mic de grasime, cafea, cacao: 10 lei
 
Foto: ADRIAN STOICOVICIU

Sanatatea vine cu painea integrala
Sanatatea vine cu painea integrala
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL