Iaurtul gras: 4 motive să nu lipsească din dietă

Iată patru motive pentru care are trebui să optezi pentru iaurtul gras, pe lângă conținutul de proteine și alți nutrienți esențiali.
  • Publicat:
Iaurtul gras: 4 motive să nu lipsească din dietă
Foto: shutterstock

Nu toată lumea preferă iaurtul simplu, mai ales dacă este scăzut în grăsimi sau nu le conține deloc. Adevărul este că iaurtul simplu gras are un gust mult mai bun, este mai cremos și are și mai multe avantaje din punct de vedere nutrițional. Iată patru motive pentru care are trebui să optezi pentru un iaurt bogat în grăsimi.

Iaurtul gras conține mai puțin zahăr

De multe ori de ferim de produsele care conțin grăsimi din cauza riscului de a nu crește nivelul de colesterol LDL, adică de colesterol rău. Există cercetări care sugerează că produsele lactate cu mai multe grăsimi au un efect de protecție în privința bolilor cardiovasculare și riscului de diabet. Iaurturile scăzute în grăsimi tind să conțină mai mult zahăr pentru a te putea comoda gustului.

Nu crește glicemia

Multe dintre varietățile de iaurturi care conțin mai mult zahăr și arome de fructe, pot duce la o creștere a indicelui glicemic, iar ulterior asta duce la apariția poftelor alimentare. În loc să mănânci un iaurt cu fructe, poți consuma un iaurt simplu peste care să adaugi puțină miere sau câteva fructe proaspete. Bineînțeles, chiar și iaurturile simple și cu multe grăsimi pot conține zahăr, dar în cantități mult mai mici, ceea ce te va ajuta să simți senzația de sațietate pentru că organismului îi ia mai mult timp sa digere, absoarbă și metabolizeze zahărul din produsele lactate consumate.

Scade apetitul pentru mai mult timp

Un alt beneficiu al consumului de iaurt gras ține de senzația de sațietate pe care o oferă, iar asta datorită conținutului de proteine și grăsimi, un combo de excepție în dietă care te scapă de poftele alimentare și senzația de foame.

Iaurtul gras are un gust mai bun

În urma unei cercetări de la Universitatea Stanford s-a descoperit că alegerile alimentare le facem în funcție de gustul produselor pe care le mâncăm. Din fericire, iaurtul gras este bogat în nutrienți, gustos și versatil. De asemenea, poate fi folosit în diferite rețete pentru a da cremozitate și un plus de proteine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”