Farro, cereala antică bună pentru digestie și colesterol

Farro este un fel de grâu modern cu bob întreg, similar orzului, fructelor de grâu sau quinoa care conține carbohidrați complecși, fibre și antioxidanți.
  • Publicat:
Farro, cereala antică bună pentru digestie și colesterol
Farro, cereala antică bună pentru digestie și colesterol

Fără nicio îndoială, cerealele integrale sunt ideale pentru sănătate și, dacă ai vrea să încerci ceva nou, poți opta pentru cereale farro, un fel de grâu modern cu bob întreg, similar orzului, fructelor de grâu sau quinoa care conține carbohidrați complecși, fibre și antioxidanți.

Farro: valori nutriționale

Deși este o cereală cultivată încă din cele mai vechi timpuri, a revenit glorios în atenția nutriționiștilor datorită profilului nutritiv excelent. Oferă carbohidrați complecși, fibre, care sunt esențiale pentru sănătatea digestivă, controlul colesterolului și creșterea sațietății și, totodată, este o cereală bogată în nutrienți esențiali precum proteine, zinc, vitamine B și magneziu.

100 de grame de farro nepreparat conțin:

  • 362 calorii
  • 13 grame proteine
  • 2 grame grăsimi
  • 72 grame carbohidrați
  • 11 grame fibre

Farro: beneficii

Crește sațietatea

Pentru că este o cereală bogată atât în proteine, cât și în fibre, oferă senzația de sațietate, iar astfel reușești să-ți menții greutatea sub control și să previi pofta de foame.

Sprijină sănătatea digestivă

Majoritatea fibrelor care se regăsesc în această cereală sunt fibre insolubile, ceea ce înseamnă că ajută la stimularea mișcării tractului gastrointestinal, prevenind astfel constipația, informează Clinica Mayo. De asemenea, fibrele regăsite în farro sunt prebiotice, adică ajută la hrănirea bacteriilor prietenoase din tractul gastrointestinal. Datorită lor se previn durerile abdominale, crampele și diareea.

Ține la distanță bolile cronice

Antioxidanții nu sunt limitați la fructe și legume. Cerealele integrale precum farro conțin și aceste molecule benefice. Antioxidanții acționează împotriva stresului oxidativ prin lupta împotriva radicalilor liberi, cunoscuți pentru producerea unor afecțiuni cronice ca bolile cardiovasculare, diabetul și anumite cancere. Farro conține antioxidanți ca polifenoli, carotenoizi și seleniu.

Controlează colesterolul din sânge

Încă un motiv pentru care să iubești această cereală ține de controlul colesterolului din sânge, pentru că fibrele solubile și colesterolul LDL sunt în strânsă legătură cu tractul gastrointestinal, pentru că previn absorbția a tot ce este dăunător pentru organism și reduce riscul de apariție a bolilor acardiovasculare, informează Centrul de Prevenție și Control al Bolilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân