Dieta cu iaurt – minus 3 kilograme în 15 zile

Ai un eveniment important la care trebuie să mergi în viitorul apropiat iar rochia cumpărată anul trecut nu mai corespunde cu realitatea...kilogramelor tale? Nicio problemă, dieta cu iaurt te va ajuta să scapi în scurt timp de acele kilograme care te împiedică să intri în hainele preferate.
  • Publicat:
Dieta cu iaurt - minus 3 kilograme în 15 zile

Ai un eveniment important la care trebuie să mergi în viitorul apropiat iar rochia cumpărată anul trecut nu mai corespunde cu realitatea… kilogramelor tale?

Nicio problemă, dieta cu iaurt te va ajuta să scapi în scurt timp de acele kilograme care te împiedică să intri în hainele preferate.

Cel mai nou trend în materie de slăbire, testat de vedete precum Courtney Cox, David Arquette şi chiar câteva top modele de la Victoria’s Secret, este dieta pe bază de iaurt, care te ajută să scapi de trei kilogrameîn doar 15 zile.

Însă ţine cont că această dietă nu trebuie ţinută pe termen lung deoarece poate crea probleme de sănătate. Să vedem în ce constă mai exact dieta cu iaurt.

În primul rând, trebuie menţionat că este permis iaurtul cu fructe, însă de preferat este cel natural, degresat, în care adăugăm fructe proaspete, deoarece este binecunoscut faptul că majoritatea iaurturilor cu fructe din comerţ au un conţinut crescut de zahăr, deloc indicat în procesul de slăbire.

Nutriţionistul Michael Zemel explică modul în care acţionează iaurtul în topirea kilogramelor: „grăsimea corporală este responsabilă de producerea de cortizol, hormon care exacerbează senzaţia de foame şi poftele. Atunci când consumăm iaurt, calciul din acesta transmite un semnal către celule pentru a elimina cortizol şi astfel aminoacizii produşi vor ajuta la arderea grăsimilor, contribuind la scăderea în greutate”.

Iată cum arată planul de dietă pe bază de iaurt:

Micul dejun – o ceaşcă de cafea sau ceai fără zahăr (poţi folosi mierea), o linguriţă de tărâţe de grâu adăugate într-un pahar de 200 ml iaurt natural.

Gustare – un iaurt degresat cu fructe proaspete.

Prânz – poţi alege între o porţie de orez cu două roşii umplute cu brânză de vaci degresată şi ciuperci, o porţie de somon cu garnitură de  legume sotate, cartofi copţi, salată de roşii cu castraveţi, ridichi, ceapă, salată, ardei gras.

La desert – un bol cu iaurt natural degresat în care adaugi cîteva căpşuni sau boabe de struguri

Gustare – un iaurt natural degresat

Cina – un iaurt natural degresat în care adaugi felii de măr, pere, piersici etc.

Desigur, nu trebuie să uiţi că această dietă este restrictivă şi nu trebuie ţinută mai mult de 15 zile. Mai mult decât atât, persoanele care  au colesterolul ridicat, suferă de litiază biliară sau hepatită sunt sfătuite să nu urmeze această dietă din cauza conţinutului crescut de calciu şi fosfor, care poate crea complicaţii în astfel de afecţiuni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”