Dieta care ar putea să combată infertilitatea provocată de sindromul ovarelor polichistice

Dieta care poate combate infertilitatea provocată de sindromul ovarelor polichistice
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta care ar putea să combată infertilitatea provocată de sindromul ovarelor polichistice
Dieta pentru femeile cu sindromul ovarelor polichistice/ Foto: Shutterstock

Luna septembrie este dedicată pentru conștientizarea sindromului ovarelor polichistice, cea mai frecventă tulburare endocrină întâlnită la femeile de vârstă reproductivă.

Sindromul ovarelelor polichistice afectează peste 10% dintre femei. De multe ori provoacă mărirea ovarelor și duce la dezvoltarea unor saci mici cu lichid. Această afecțiune poate duce la infertilitate.

Foarte multe femei ce suferă de această boală au, de asemenea,  probleme cu acneea, pierdea în greutate și au cicluri menstruale neregulate. Megan Mccrory a fost diagnostică cu această afecțiune când avea 18 ani.

„În adolescență, se manifesta prin menstruații neregulate, pe lângă acneea hormonală, aveam probleme cu greutatea și acumulam grăsime în zona abdomenului”, a spus Mccrory, potrivit abc7amarillo.com.

Pacienții cu această afecțiune au, de asemenea, un risc crescut de diabet zaharat și cancer.

„Ceea ce m-a ajutat cel mai mult este consilierea de sănătate mintală pentru a face față bolii”, a spus Mccrory.

Dieta recomandată de endocrinolog pentru sindromul ovarelor polichistice

Jennifer Phy este endocrinolog de reproducere și a studiat sindromul în ultimii zece ani. Echipa specialistei a creat o dietă care să combată efectele sindromului ovarelor polichistice.

„Le-am rugat pe femei să evite grupuri alimentare precum cerealele – iar asta înseamnă chiar toate cerealele, inclusiv grâu integral, quinoa, orez bun și fulgi de ovăz. O cantitate foarte mică de lactate este permisă”.

Dieta nu are însă restricții în ceea ce privește carnea și foarte puține restricții asupra legumelor și fructelor.

În timpul unui studiu de opt săptămâni, femeile care au urmat dieta au pierdut în medie de 8 kilograme și au început să aibă cicluri menstruale aproape normale.

„Aș spune că cel puțin 80% vor concepe și asta se va întâmpla mult mai repede și cu mai puține medicamente odată ce au trecut la această dietă” a spus Phy.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân