De ce e bine să ții portocalele și bananele la frigider

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce e bine să ții portocalele și bananele la frigider

Ai observat că portocalele ținute într-un coș, la temperatura camerei, își cam pierd din zeamă? Ei bine, din acest motiv, dar nu numai, este bine să le ții la frigider.

Spre deosebire de avocado, o portocală nu se coace dacă o ții lângă alte fructe, ci pur și simplu se usucă. Semnele albicioase sau gri de pe suprafața unei portocale și textura moale a acesteia indică faptul că nu mai este bună de consum.

Portocale la frigider: mai suculente, proaspete mai mult timp

Portocalele își mențin mai bine prospețimea și sucul delicios în frigider. Ținute la temperatura camerei, acestea rezistă cel mult 7 zile, dar la frigider le poți ține până la 3-4 săptămâni fără probleme și vor avea același gust delicios și răcoritor.

Alte sfaturi de care să ții cont pentru a menține prospețimea citricelor, în special portocale, mandarine, clementine:

  • Nu spăla citricele – ca să întârzii mucegăirea lor, e bine să le păstrezi uscate
  • Nu pune portocalele unele peste altele într-un recipient
  • Nu așeza portocalele în spatele frigiderului, unde temperatura este mult mai scăzută – riști să înghețe și să se strice
  • Nu ține portocalele în pungă de plastic – aceasta atrage umezeala și favorizează mucegăirea lor
  • Nu cumpăra mai multe portocale decât crezi că poți mânca – mai bine dai o fugă la magazin și cumperi încă o tură, decât să le arunci la gunoi pe cele nemâncate și stricate
  • Nu lăsa o portocală pe jumătate tăiată – dacă nu poți mânca o portocală întreagă, nu te baza că jumătatea tăiată va mai avea același gust bun peste câteva ore

Bananele țin mai mult dacă le depozitezi în frigider

E adevărat, bananele se pot coace și în vasul ținut la temperatura camerei, dar dacă ai cumpărat prea multe și nu vrei să ajungă la coșul de gunoi, stricate, pune-le la frigider, alături de portocale. În acest fel își vor prelungi cu până la o săptămână „durata de viață”.

Chiar dacă în continuare coaja bananelor se va închide la culoare, pulpa va rămâne proaspătă.

Alte fructe care trebuie ținute în frigider pentru a nu se altera rapid sunt căpșunile, zmeura și afinele.

Piersicile, kiwi, mango, merele pot fi ținute la temperatura camerei până se coc foarte bine, apoi pot fi puse în frigider pentru a-și menține mai mult timp prospețimea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc