Cum se aleg şi conservă corect legumele

Pentru a te bucura din plin de proprietăţile legumelor preferate este indicat să ai în vedere nu doar cum le prepari, ci şi cum le depozitezi. Iată câteva indicaţii simple pentru alegerea celor mai bune ingrediente şi pentru păstrarea lor în condiţii optime.
Cum se aleg şi conservă corect legumele

Pentru a te bucura din plin de proprietăţile legumelor preferate este indicat să ai în vedere nu doar cum le prepari, ci şi cum le depozitezi. Iată câteva indicaţii simple pentru alegerea celor mai bune ingrediente şi pentru păstrarea lor în condiţii optime.

Anghinare, frunze de legume, mazăre şi fasole – se păstrează la frigider în pungi de plastic deschise pentru maximum 3 zile.

Familia verzei varza obişnuită, cea de Bruxelles, kohlrabi, conopida, bok choy şi broccoli pot fi păstrate timp de 3 zile la frigider în pungi de hârtie deschise.

Porumb – se poate ţine la frigider nedepănuşat, în pungi de plastic deschise, timp de 2 zile.

Ciuperci – se pot păstra la frigider timp de 3 zile în pungi de hârtie deschise.

Cepe – cele uscate se pot păstra într-un loc întunecat, uscat şi rece câteva săptămâni. Cele verzi şi prazul se pot ţine în frigider o săptămână.

Mazăre şi fasole – mazărea şi fasolea proaspete se pot ţine la frigider într-o pungă de plastic deschisă timp de 3 zile.

Rădăcinoase – depozitaţi toate tipurile de cartofi, precum şi rutabaga, în pungi de hârtie deschise, într-un loc aerisit, uscat, întunecat şi rece ca să reziste câteva săptămâni. Cartofii noi şi topinamburul se pot păstra în frigider, în pungi de plastic deschise, pentru 3 zile. Sfecla, rădăcina de ţelină şi păstârnacul, cam o săptămână, iar morcovii şi napii, cam 2 săptămâni.

Tulpini sparanghelul se poate ţine la frigider în pungi de plastic deschise pentru 2 zile, iar ţelina şi bulbii de fenicul, în pungi de plastic deschise timp de 5 zile.

Legume şi dovleci – roşiile coapte se consumă proaspete, imediat; cele necoapte încă se păstrează într-o încăpere rece. Puteti păstra în frigider pentru câteva zile castraveţii, dovleceii, ardeii graşi şi vinetele neambalate, iar bamele, într-o pungă de plastic deschisă, tot atât timp. Dovleceii cu coaja tare se pot păstra la temperatura camerei pentru câteva săptămâni.

Sursă: „Reţete vegetariene. Combinaţii rafinate din bucătăria internaţională”, www.curteaveche.ro
 

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate