Cum scapi de grăsimea de pe burtă?

Află o soluție la îndemână ca să scapi de pe grăsimea de pe burtă!

Dacă vă confruntați cu câteva kilograme în plus, acumulate mai ales în zona abdomenului, exista soluții. Una dintre acestea este studiată și propusă de un grup internațional de cercetare. Acesta a fost condus de profesorul universitar Iris Shai, de la Universitatea Ben Gurion din Negev, Israel.

Soluția propusă de experți este o variantă a dietei mediteraneene, așa-numită dieta mediteraneeană verde. Aceasta constă în reducerea cantităților de carne din alimentație și creșterea consumului de alimente cu polifenoli.

Alimentele cu polifenoli studiate de cercetători au fost nucile, ceaiul verde și lintița, algele de apă dulce.

La studiu, au participat 290 de persoane, timp de un an și jumătate. Acestea au avut zilnic în alimentație 29 de grame de nuci, 3-4 cești de ceai verde și 100 de grame de shake pe bază de alge.

Rezultatul: dieta mediteraneeană verde a redus grăsimea viscerală cu 14 la sută, cea clasică mediteraneeană cu 7 la sută, iar o dieta echilibrată normală doar cu 4,5 la sută.

Se știe că grăsimea în exces acumulată în zona abdomenului este cea mai periculoasă, crescând riscul de diabet, boli de inima, demență și moarte subită.

Pentru informații de nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult