Cum să gătești cu plăcere și să te bucuri de cea mai frumoasă experiență la tine acasă

Unele persoane văd gătitul ca fiind o corvoadă. Ei bine, gătitul poate fi o activitate relaxantă, creativă, ce alungă gândurile negre.
  • Publicat:
Cum să gătești cu plăcere și să te bucuri de cea mai frumoasă experiență la tine acasă
Și tu gătești rar sau fără plăcere? Iată câteva idei menite să transforme gătitul într-o experiență plăcută, foto: Shutterstock

De multe ori sărim peste una dintre cele mai reconfortante și creative activități – gătitul. Nu avem timp și nici chef. Chiar dacă mâncarea făcută la domiciliu reprezintă cea mai practică și ieftină soluție pentru a mânca sănătos. Iată câteva idei care te vor ajuta să gătești fiind conectat la momentul prezent și să savurezi atât actului gătitului în sine cât și prepararea mesei și savurarea preparatelor alături de cei dragi sau chiar în propria companie.

 

Cum ar fi ca atunci când gătești să te asiguri că ai o lumină plăcută în bucătărie? Cum ar fi dacă ai admira și florile pe care le ai la fereastră sau pe care le poți cumpăra pentru această încăpere? Aprinde și o lumânare, mai ales în perioada iernii, o lumânare aprinsă dă senzația de confort.

Nu găti în timp ce asculți știri

De ce să gătești ascultând propriile gânduri, poate nu mereu cele mai prietenoase sau ascultând știri, ce ne induc de multe ori senzații vecine cu anxietatea, când ai putea asculta o muzică reconfortantă. Ce muzică îți dă o stare de bine? Poate jazz-ul, poate muzica de meditație pe care ai ascultat-o la spa… Pornește-o!

Tu ești atentă la gustul, textura, mirosul ingredientelor pe care le folosești când gătești?

Atunci când cureți legumele, fii atentă la textura lor, la mirosul lor. Gustă-le! Fă asta cu fiecare ingredient în parte. Ce amintiri ies la suprafață? Poate ești deja cu gândul în grădina bunicilor sau poate ți-a apărut în minte o piață din Asia unde ai fost în vacanță și ai descoperit pentru prima oară aceea legumă. Fii atentă la sunetele produse atunci când tai cu cuțitul fiecare legumă. Fii atentă la cum miști brațele, degetele, la toți mușchii pe care îi antrenezi când faci asta. Gustă și uleiul, untul, sarea și o toate celelalte condimente. Fii atentă la intensitatea focului. Toate acestea sunt exerciții de ”ancorare” în prezent. Iar atunci când trăim în prezent ne putem bucura mult mai ușor de frumusețile cotidiene și alungăm gândurile anxioase.

Oricând poți aranja masa ca la o mare sărbătoare, pentru că fiecare zi este un prilej de celebrare a vieții

Pregătirea mesei cu față de masă, farfurii frumoase, șervețele colorate, tacâmuri bune, pahar de cristal este un alt exercițiu simplu care te va face să te simți bine.

Un gând de recunoștință pentru încă o zi frumoasă din viața ta, pentru sănătate, job, oamenii buni, lecții învățate, mâncare sunt de asemenea ingrediente ce te vor face să te simți mai bine. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân