Cât de periculoase sunt vasele de gătit vechi și zgâriate?

Află de ce ar trebui să renunți la vasele de gătit vechi, deteriorate!

Atenție maximă la vasele în care gătiți mâncarea. Daca acestea sunt non aderente și s-au deteriorat, trebuie să le aruncați și să cumparați unele noi.

Motivul a fost pus în evidență de cercetătorii australieni de la Universitatea din Newcastle. Aceștia au facut mai multe experimente cu vasele non aderente deteriorate pentru vedea în ce măsură eliberează microparticulele de plastic în alimente.

Și au constat că, după 30 de secunde de gătit într-un vas deteriorat, alimentele conțineau milioane de microparticule de plastic care ar putea ajunge în organism.

Chiar și vasele non aderente zgâriate pot fi periculoase. De aceea, ele trebuie înlocuite cu unele noi care trebuie păstrate intacte.

E nevoie însă de mai multe cercetări pentru a vedea în ce măsură particulele de plastic se pot absorbi de către organismul uman.

Pentru mai multe informații de sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Surse: https://www.sciencedirect.com/

https://www.smh.com.au

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult