De ce e periculos să bei apă din sticla de plastic când e caniculă

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce e periculos să bei apă din sticla de plastic când e caniculă
Sursa foto: Shutterstock

Apa consumată din sticla de plastic lăsată în bătaia soarelui te poate îmbolnăvi. Dacă ai obiceiul să bei apă din sticlă de plastic și o lași în mașină, expusă la razele soarelui, riști să te infectezi cu E. coli, o bacterie care duce la diaree și vărsături.

Mai mult, apa devine cancerigenă dacă recipientele sunt ținute în soare, deoarece în contactul cu căldura sunt eliberați anumiți compuși chimici care se transferă din sticla de plastic în apă sau sucuri.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Florida, sticla de plastic desfăcută și ținută în soare este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase, în special Escherichia coli.

Aceasta poate determina probleme gastrointestinale precum greață, vărsături și diaree.

Ce se poate întâmpla cu lichidele în sticle de plastic în timpul caniculei

Specialiștii spun că aceste recipiente lăsate în bătaia directă a razelor soarelui arzător de vară pot modifica proprietățile lichidelor pe care le conțin.

De asemenea, ne sfătuiesc să nu cumpărăm apă, sucuri, cafea sau lapte din sticle de plastic ori de carton care sunt calde sau chiar fierbinți, ori bombate, deoarece este clar că acel produs a intrat într-un proces de alterare și constituie un pericol pentru sănătate.

Reprezentanții FDA (Food and Drug Administration) susțin că aceste pet-uri făcute din tereftalat de polietilenă eliberează compuși nocivi precum antimoniu (cancerigen) și bisfenol A (cu efecte negative asupra sănătății copiilor) atunci când sunt expuse la temperaturi crescute.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân