Ciorba de oase: bună pentru digestie și sistem imunitar

Ciorba de oase aduce numeroase beneficii pentru sănătate, cele mai importante fiind îmbunătățirea digestiei și a sistemului imunitar.
  • Publicat:
Ciorba de oase: bună pentru digestie și sistem imunitar
Foto: shutterstock

Ciorba de oase nu este o noutate pentru nimeni, ba chiar se prepară de secole, iar în medicina chinezească este cunoscută ca fiind ideală pentru îmbunătățirea sănătății rinichilor, dar și pentru să sprijină sistemul digestiv.

Ciorba sau supa de oase se obține în urma fierberii legumelor cu oase de pui sau de vită. Cu cât este ținută mai mult pe foc, cu atât mai mulți nutrienți și minerale sunt eliminate din oase. Există numeroase beneficii pe care le are, dar este important de menționat că este o sursă ideală de proteine și minerale precum calciu, fosfor și potasiu.

Ciorba de oase îmbunătățește sănătatea tractului gastrointestinal

Principalul beneficiu este strâns legat de sănătatea gastrointestinală. Gelatina din oase în general este folosită pentru prepararea supei și ajută la ameliorarea diareei, constipației și chiar anumitor intoleranțe alimentare. De asemenea, este recomandată pentru mahmureală sau persoanelor care au o sensibilitate pentru anumite alimente.

Menține colagenul puternic

Cu fiecare lingură de supă practic iei o lingură de colagen și gelatină, ambele esențiale pentru sănătate pielii, oaselor, creierului și digestiei. Există studii care arată că în urma consumului de colagen s-a observat o îmbunătățire a elasticității pielii și ridurilor fine.

Dormi mai bine

Un alt beneficiu ține de calitatea somnului. S-a demonstrat că glicina, care se regăsește în supa de oase, ajută la îmbunătățirea somnului și înlătură oboseala.

Ciorba de oase sprijină sistemul imunitar

Pentru că are o concentrație mare de minerale, intră în categoria alimentelor care pot întări sistemul imunitar.

Întărește oasele

Așa cum am menționat, conține fosfor, magneziu și calciu, toate nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân