Ceaiul verde cu lămâie, aliatul pentru slăbit, diabet și sistem imunitar

Ceaiul verde cu lămâie, pe lângă faptul că oferă un gust deosebit, conține și numeroase beneficii pentru sănătatea organismului.
  • Publicat:
Ceaiul verde cu lămâie, aliatul pentru slăbit, diabet și sistem imunitar
Foto: shutterstock

Ceaiul verde cu lămâie este una dintre băuturile care te mențin hidratat și pe care le poți consuma o zi întreagă. Este plin de savoare, absolut delicios, ușor de preparat și, cel mai important, vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Ceaiul verde cu lămâie ajută în procesul de slăbire

Ceaiul verde cu lămâie este ideal pentru slăbit, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dietă. Mai multe studii sugerează că ceiul verde sprijină procesul de slăbire accelerând arderea grăsimilor. Potrivit unui review făcut pe 15 studii, consumul de ceai verde cu cantități mri de EGCG timp de cel puțin 12 săptămâni a fost asociat scăderii greutății corporale și grăsimii. Un alt studiu la care au luat parte 115 femei s-a descoperit că extractul de ceai verde a dus la o reducere semnificativă a greutății corporale, indicelui masei corporale și grăsimii.

Te protejează împotriva diabetului

Există cercetări care sugerează că ceaul verde ar putea ajuta la îmbunătățirea glicemiei și protejează împotriva diabetului de tip 2. Potrivit unui review, consumul de ceai verde a fost asociat riscului scăzut de diabet de tip 2 și complicațiilor. Consumat cu regularitate poate reduce inflamații și îmbunătățește capacitatea organismului de a folosi insulina eficient. Insulina este un hormon care transportă zahprul din sânge către celule.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C, un micronutrient cu o proprietăți antioxidante puternice. Vitamina C joacă un rol crucial în sistemul imunitar prin scăderea inflamațiilor și îmbunătățirea funcțiilor celulelor. Creșterea consumului de vitamna C poate ajuta și la tratarea sau prevenirea mai multor infecții respiratorii. Atât ceaiul verde, cât și lămâile sunt bogate în antioxidanți, meniți să sprijine sănătatea sistemului imunitar.

Crește nivelul de energie

Ceaiul verde este o sursă naturală de cafeină, un stimul pentru sistemul nervos central, ideal pentru persoanele care doresc să aibă ma multă energie. Studiile sugerează că pe lângă faptul că luptă împotriva stărilor de oboseală, cafeina îmbunătățește funcția cognitivă, performanța atleților și crește rezistența. Pentru că ceaiul verde cu lămâie conține mai puțină cafeină decât cafeaua sau băuturile energizante, acesta ar putea fi o opțiune pentru pesoanele sensibile la dozele crescute de cafeină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are