Cea mai nesănătoasă brânză pentru sănătatea inimii

Află care este cea mai nesănătoasă brânză pentru sănătatea inimii și în ce cantități ar trebui consumată pentru a nu-ți sabota sănătatea.
23.06.2022
Cea mai nesănătoasă brânză pentru sănătatea inimii
Foto: shutterstock / Cea mai nesănătoasă brânză pentru sănătatea inimii

Dacă riști să te confrunți cu boli de inimă, primul lucru pe care îl vei face va fi să ameliorezi severitatea lor, iar schimbările în dietă sunt cele mai eficiente în acest sens. Ai grijă ce mănânci și ce bei, dar și să faci sport și să iei suplimente. Similar multor alimente, consumul de brânză în exces poate contribui la apariția problemelor de sănătate, în special a complicațiilor cardiovasculare. Experții sugerează că cea mai periculoasă brânză pentru inimă este crema de brânză.

Brânza este esențială în dietele pentru sănătatea inimii, câtă vreme porțiile sunt corespunzătoare și consumate într-o dietă echilibrată și sănătoasă. Deși avem numeroase opțiuni, crema de brânză este cea mai periculoasă pentru sănătatea inimii, iar asta pentru că este bogată în grăsimi saturate și nu conține atât de mulți micronutrienți.

În medie, două lingurițe de cremă de brânză conțin 87% grăsime din conținutul caloric. Totalul de grăsimi este de 10 grame, ceea ce înseamnă 15% din necesarul zilnic. 5.9% din grăsimile saturate pe care le conține înseamnă 30% din necesarul zilnic.

O singură porție conține 29 miligrame de colesterol. Așadar, dacă deja de confrunți cu boli cardiovasculare, ar trebui să-ți limitezi cantitatea de colesterol consumat la 300 miligrame pe zi. Ai grijă să nu o consumi în exces pentru că nu este tocmai cea mai prietenoasă alegere pentru sănătatea inimii.

Crema de brânză mai poate avea și arome adăugate, precum fructe de pădure, zahăr brun sau scorțișoară și, deși par variante sănătoase, zahărul adăugat nu este necesar. Nu uita să verifici ingredientele pe care le conține și conservanții adăugați care pot include și siropul de porumb.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras