Desertul sănătos pentru pacienții cu diabet. Nu crește glicemia!

E recomandat să consumăm gustări care au un echilibru sănătos de macronutrienți, iar cea mai bună combinație este de mere cu unt de arahide.
  • Publicat:
Desertul sănătos pentru pacienții cu diabet. Nu crește glicemia!
Foto: envato

Știm deja foarte bine că este important să ne menținem glicemia sub control, în special pacienții cu prediabet sau care au fost deja diagnosticați cu diabet. Un nivel instabil, în timp, poate fi asociat bolilor cardiovasculare, pierderii vederii și bolilor de rinichi. Alimentele au un impact direct asupra glicemiei, motiv pentru care trebuie să alegem corect gustările pe care le consumăm, în special după-amiază.

Experții în sănătate recomandă să consumăm gustări care au un echilibru sănătos de macronutrienți, iar una dintre acestea este combinația de mere cu unt de arahide.

Este important ca în dietă să consumăm macronutrienții esențiali: carbohidrați, proteine și grăsimi. Cu toate astea, consumul exagerat de carbohidrați poate crește nivelul glicemiei, pentru că se transformă în zahăr în timpul digestiei. Dacă reduci consumul de carbohidrați și mănânci suficiente proteine și grăsimi poți ține glicemia la un nivel constant.

Proteinele au un efect minim asupra glicemiei. Alimentele bogate în proteine se digeră în aproximativ patru ore, procesul de digestie fiind mai lent față de cel al carbohidraților. Grăsimile încetinesc și ele digestia. De asemenea, fibrele sunt un element important și benefic pentru nivelul glicemiei, pentru că ele nu pot fi divizate în molecule de zahăr, fiind astfel o alegere sănătoasă pentru menținerea glicemiei.

De ce să mănânci mere cu unt de arahide?

Una dintre combinațiile câștigătoare de fibre, proteine și grăsimi este cea formată din mere cu unt de arahide. Un măr de dimensiuni medii conține 4.4 grame de fibre, ceea ce înseamnă 17% din necesarul zilnic recomandat. Dacă optezi pentru unt de arahide, 2 lingurițe conțin 2 grame de fibre și 8 grame de proteină, adică 16% din necesarul zilnic recomandat, dar și 16 grame de grăsimi, adică 24% din necesarul zilnic recomandat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân