Cea mai bună carne pentru starea generală de sănătate. Te ajută să slăbești!

Descoperirile arată că în urma consumului de carne vegetală creșterea masei musculare și scăderea în greutate erau două obiective care puteau fi ușor de atins
  • Publicat:
Cea mai bună carne pentru starea generală de sănătate. Te ajută să slăbești!
Foto: shutterstock / Cea mai bună carne pentru starea generală de sănătate. Te ajută să slăbești!

Dacă ești în căutarea unei modalități simple și rapide de a transforma mesele într-o variant mai sănătoasă, poate că este timpul să-ți îndrepți atenția către un anumit tip de carne. Sau, mai degrabă, către o alternativă vegetală. Nu numai că te ajută să renunți la produsele de origine animală, dar studiile sugerează că cele mai sănătoase opțiuni nu sunt cele de proveniență animală.

În urma unui studiu publicat în jurnalul Future Foods, o echipă de cercetători de la Universitatea din Bath a analizat 43 de studii concentrate pe alternativele vegetale de carne, dar și de produse lactate. Descoperirile arată că în urma consumului de carne vegetală creșterea masei musculare și scăderea în greutate erau două obiective care puteau fi ușor de atins, iar asta datorită conținutului de aminoacizi, vitamine și antioxidanți.

Mai mult, alternativele vegetale ajută la reducerea colesterolului și oferă beneficii pentru tractul gastrointestinal.

Carnea vegetală versus carnea de origine animală

Proteina animală este o sursă de grăsimi saturate, un factor pentru bolile cardiovasculare. Trecerea de la sursele animale la cele vegetale poate reduce consumul de grăsimi saturate, dar și bolile de inimă. Mai mult, carnea vegetală conține multe fibre, în timp ce carnea de origine animală nu conține deloc. Din acest motiv oferă și senzația de sațietate. De asemenea este o sursă care se digeră mai lent.

Cum să consumi mai multă carne vegetală

Dacă plănuiești să incorporezi carnea vegetală în dietă, asigură-te că proteina vegetală se află în primele trei ingrediente de pe etichetă. Nu uita să verifici conținutul de sodiu, pentru că produsele procesate conțin mai multă sare. De asemenea, conținutul de grăsimi este și el esențial. Nu uita că uleiul de palmier și uleiul de cocos sunt uleiuri vegetale bogate în grăsimi saturate. Toate aceste ingrediente trebuie evitate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”