Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin alb

Recomandarea pentru consumul moderat este de 2 pahare de vin pe zi pentru bărbați și un pahar de vin pentru femei. Află ce se întâmplă în corpul tău când bei vin alb.
  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin alb
Foto: envato / Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin alb

Alcoolul, inclusiv vinul roșu, poate face parte dintr-un stil de viață sănătos. Potrivit Ghidului American Alimentar din 2020-2025, dacă incluzi alcoolul în dietă, ai grijă ca acesta să fie consumat cu moderație. Recomandarea pentru consumul moderat este de 2 pahare de vin pe zi pentru bărbați și un pahar de vin pentru femei. Află ce se întâmplă în corpul tău când bei vin alb.

Nu o să ai un somn odihnitor

Este greșit să crezi că alcoolul te va ajuta să dormi mai bine. Din contră, acesta îți va tulbura somnul. Așadar, dacă alegi să bei vin alb zilnic, măcar consumă-l cu două ore înainte de ora de culcare, astfel încât să nu-ți afecteze somnul.

Poți lua în greutate

Vinul alb are undeva la 115 calorii per 150ml, iar dacă bei câteva pahare de vin în fiecare seară, poți ajunge să consumi peste 300 de calorii pe zi. În timp, toat acestea se cumulează și ajungi să iei în greutate.

Îți poate proteja inima

Cercetătorii au descperit că anumiți compuși din vinul alb au un efect de protecție asupra inimii. Nu există înc suficiente dovezi în acest sens, dar vinul alb trebuie consumat cu moderație.

Vinul alb versus vinul roșu

Vinul roșu este făcut din struguri roșii, cu tot cu coajă, care sunt incluși în procesul de fermentare, în timp ce vinul alb este produs din struguri albi, dar fără coajă. Când vine vorba de valorile nutriționale, cele două variante sunt similare. 150ml de vin roșu (12% alcool) conțin 125 calorii, 4 grame de carbohidrați și 3.1 grame de alcool per pahar, în timp ce 150ml de vin alb (12% alcool) conțin 115 calorii, 5 grame carbohidrați și 2.9 grame de alcool per pahar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân