Ce sa alegi din meniul restaurantelor chinezesti

Daca alegi cu grija din meniul restaurantelor chinezesti poti sa-ti mentii silueta.
  • Publicat:
Ce sa alegi din meniul restaurantelor chinezesti
Ce sa alegi din meniul restaurantelor chinezesti

O seara speciala cu iubitul, conversatie delicioasa si mancare sofisticata la un restaurant chinezesc. E ceva in neregula cu acest scenariu? Probabil ca da, daca vei alege unul dintre meniurile enumerate mai jos. Asta pentru ca urmarile vor fi absolut devastatoare pentru silueta ta!

1. Orez prajit si paste Lo mein: cele doua contin impreuna trei sferturi din totalul caloriilor necesare zilnic. Asadar, nu te lasa inselata de privelistea unei farfurii capitonate cu “alimente sanatoase”. Alaturi de cele cateva cupe de orez sau paste, te alegi cu cateva urme de legume si o cantitate considerabila de grasime vegetala.

Mai periculos este insa meniul care insoteste de fapt aceste garnituri. Ca alternativa la bombele calorice amintite, nutritionistii recomanda mancaruri mai bogate in nutrienti si sarace in calorii: amestecurile de legume si branza tofu.

2. Pui cu lamaie: O farfurie contine circa 1.400 de calorii, grasime suficienta cat sa asigure doua treimi din necesarul zilnic si nici o leguma. Specialistii americani asemuiesc acest meniu cu trei sandwichuri McChicken, combinate cu jumatate de litru de Cola.

3. Chow fun (taitei lati, chinezesti obtinuti dintr-un amestec de orez): S-ar putea sa crezi ca sunt mai sanatosi decat pastele Lo mein, dat fiind faptul ca sunt mai subtiri si contin orez, insa nu sunt nici pe de parte. Au aceleasi efecte devastatoare asupra taliei si asupra tensiunii arteriale, ca si pastele Lo mein.

4. Barbequed spare ribs (costite la gratar): Daca ai afla ca acest aperitiv contine “doar” 600 de calorii, ti-ar mai stimula pofta de mancare? Nutritionistii avertizeaza ca au cam aceeasi valoare calorica precum doua cotlete de porc. Ai manca asa ceva pe post de aperitiv?

5. General Tso’s chicken (pui picant cu sos de mere): Desigur, puiul este mai sanatos decat carnea de porc sau de vita, iar alaturi de un sos de mere nu are cum sa dauneze sanatatii. Ei, dar lucrurile nu stau chiar asa. Bucatelele de pui sunt de fapt paneuri, tavalite prin faina, iar apoi prajite in ulei. Cat despre sos, are un continut ridicat de calorii, combinatia finala ajungand undeva la 1.300 calorii per farfurie.

O alta problema cu mancarea chinezeasca este legata de cantitatea mare de sare pe care o contine. Insa exista si meniuri pe care le poti comanda fara sa ai constiinta incarcata cand te ridici de la masa: creveti cu sos de usturoi, creveti Szechuan, pui cu sos de fasole neagra, pui cu legume si marea majoritate a retetelor vegetariene. Grija maxima la sare!

Citeste si Alege corect din meniul all-inclusive!
Destinatii pentru o forma maxima

Urmărește CSID.ro pe Google News
Descopera puterea benefica a enzimelor!
Descopera puterea benefica a enzimelor!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”