Sushi de sparanghel

  • Publicat:
Sushi de sparanghel
Sushi de sparanghel

Ingrediente: o cana de orez pentru sushi; 300 ml apa; 8 tulpini de sparanghel; o foaie de alga, invelis pentru sushi; 50 ml otet de orez; 60 g de somon fume sau prosciutto crudo; 2 linguri de mustar rusesc; 2 linguri de maioneza light; 2 linguri de susan.

Mod de preparare: Intr-o oala medie se pune orezul la fiert. Se reduce intensitatea focului si se mai lasa la fiert timp de 12, 15 minute pentru a fi total absorbita apa. Se ia de pe foc si timp de 15 minute se lasa orezul acoperit. In acest timp se spala si se taie sparanghelul, indepartandu-se capatul. Se pune la fiert in apa clocotita timp de 2, 3 minute pana poate patrunde furculita in el. Se clateste cu apa rece. Se taie in bucati de 2,5 cm. Cu foarfeca, se taie foia de sushi in bucati de 4 cm. Cu o furculita se amesteca orezul si putin otet.

Se taie somonul in fasii de aproximativ 4 cm, in care se infasoara orezul. Se amesteca mustarul cu maioneza. Bucatile de alge se intind pe masa. Se ia o lingurita de sushi si se modeleaza in forma de bila, iar apoi se modeleaza in forma de patrat sau se lasa rotunda. Se impacheteaza in alge si apoi se aseaza pe un platou spre a fi servite.

Pot fi acoperite cu folie de plastic si pastrate la temperatura camerei pana in momentul servirii. Inainte de a fi servite, se pune cate un sfert de lingurita de mustar (1 ml) pe fiecare biluta. Se infasoara felii subtiri de somon in jurul bucatilor de sparanghel, se pune mustarul. Se presara seminte de susan. Pot fi servite imediat sau pot fi congelate.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dovlecei umpluţi cu scoici
Dovlecei umpluţi cu scoici
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: