Ce mănâncă italienii când sunt la cura de slăbire?

Sunt lăudaţi peste tot în lume pentru vigoarea şi longevitatea lor, muncesc până la 80 de ani, la 60 divorţează şi sunt veşnici îndrăgostiţi. Trăiesc în ţara modei, iar hainele se aşază corespunzător până la vârste înaintate. Care sunt trucurile italienilor? Multe. Însă poate cel mai important este dieta. Am stat de vorbă cu bucătarul chef de la Jackie O Ristorante, italianul Ricky Squilloni despre trucurile prin care italienii reuşesc să se încadreze în standardele “slim fit”.
Ce mănâncă italienii când sunt la cura de slăbire?

Sunt lăudaţi peste tot în lume pentru vigoarea şi longevitatea lor, muncesc până la 80 de ani, la 60 divorţează şi sunt veşnici îndrăgostiţi. Trăiesc în ţara modei, iar hainele se aşază corespunzător până la vârste înaintate. Care sunt trucurile italienilor? Multe. Însă poate cel mai important este dieta. Am stat de vorbă cu bucătarul chef de la Jackie O Ristorante, italianul Ricky Squilloni despre trucurile prin care italienii reuşesc să se încadreze în standardele “slim fit”.

“Bunăstarea începe la masa din fiecare casă. Dieta mediteraneenă, introdusă în 2010 de UNESCO în patrimoniul de bunuri culturale şi materiale ale umanităţii, nu se regăseşte doar în restaurantele de specialitate din Italia ci şi pe mesele din casele italienilor”, explică bucătarul Ricky Squilloni.

De-a lungul istoriei culinare a peninsulei, italienii au ştiut să creeze, să selecţioneze şi să transmită mai departe obişnuinţa de a folosi anumite produse pe care le regăsim la baza acestei diete faimoase care continuă să fie folosită: pâine, paste,legume şi fructe de sezon, ulei de măsline, peşte şi carne albă, chiar şi vin folosit cu moderaţie.

“Gospodinele din Italia au transformat dieta în alimentaţie cotidiană, într-un  stil de viaţă. A mânca sănătos, pentru italieni înseamnă: niciun produs semipreparat din supermarket, produse cumpărate din pieţe, diversitate în alimentaţia săptămânală;  astfel îşi asigură cantitatea necesară de vitamine, carbohidraţi, grăsimi şi nu în ultimul rând antioxidanţi.
Squilloni vă propune două reţete sănătoase şi dietetice, ideale atunci când doriţi să slăbiţi.

Iată două reţete recomandate de chef Ricky Squilloni, Jackie O Ristorante:

File de grouper la abur cu zucchini şi roşii proaspete, oregano şi mentă (251 kcal)

Tagliata de viţel cu ciuperci porcini şi oţet balsamic  
 

Cele mai bune meniuri hiperproteice
Cele mai bune meniuri hiperproteice