Ce culoare are dieta ta?

Aceasta dieta este menita preventiei cancerului, insa se recomanda si celor care doresc sa slabeasca. Ea promoveaza exercitiile fizice si alimentatia moderata si sanatoasa.
  • Publicat:
Ce culoare are dieta ta?
Ce culoare are dieta ta?
Aceasta dieta este menita sa previna cancerul, insa se
recomanda si celor care doresc sa slabeasca. Ea promoveaza
exercitiile fizice si alimentatia moderata si sanatoasa.

Principiul acestei diete este culoarea. Cu cat
alimentul are o culoare mai intensa, cu atat este mai bun pentru a
fi consumat. De exemplu, rosiile, brocoli sunt alimente intens
colorate, deci sanatoase, conform medicului care a pus bazele
acestei diete. Recomandarea zilnica este aceea de a consuma cat mai
multe fructe si legume pe zi.

Alimente acceptate:
* soia
* carne alba, de pui sau de peste
* albus de ou
* fructe si legume
* cereale integrale
* floricele de porumb
* ulei de masilne si de avocado

Alimente interzise:
* carnea rosie bogata in grasimi
* ouale intregi
* somon
* unt si margarina

Cum functioneaza?
Ideea de baza este aceea ca alimentele viu colorate nu sunt doar
agreabile ca si aspect. Marele lor beneficiu consta in diversii
nutrienti care le coloreaza prin simpla lor prezenta. Dieta aceasta
opereaza in functie de un cod al culorilor. Iata care este
acesta:

Rosu- alimentele care sunt colorate astfel, sunt bogate in licopen,
element care reduce riscul aparitiei cancerului. El se gaseste in:
rosii, pepeni si grapefruit rosu, struguri, vin rosu, coacaze,
capsuni i mere rosii.

Portocaliu- alimentele astfel colorate, contin alfa- si
beta-caroten, molecule care ajuta la imbunatatirea comunicarii
dintre celule si la intarzierea imbatranirii. Dintre aceste
alimente, amintim morcovii si mango.

Galben- alimentele colorate astfel, contin vitamina C si molecule
carotenoide. Dintre ele, se recomanda: portocale, mandarine, papaya
si nectarine.

Galben/verde- alimentele care au acesta culoare, contin carotenoizi
si luteina, elemente care contribuie la sanatatea sistemului
ocular. Acestea sunt: spanacul, mazarea, porumbul si avocado.

Verde- alimentele astfel colorate contin microelemente care ajuta
la asigurarea sanatatii ficatului si la sintetizarea unor molecule
care distrug celulele canceroase. Dintre acestea, amintim:
broccoli, varza si salata.

Alb/verde- alimentele astfel colorate contin flavonoizi, molecule
care protejeaza membranele celulelor. Exeple: ceapa, usturoi,
telina, pere, vin alb, andive si arpagic.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Apa te ajuta sa slabesti
Apa te ajuta sa slabesti
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân