Care este mai bună: proteina din zer sau proteina din soia? Află beneficiile și diferențele!

Proteina din zer și proteina din soia sunt ambele suplimente alimentare care te pot ajuta să îți crești aportul total de proteine.
  • Publicat:
Care este mai bună: proteina din zer sau proteina din soia? Află beneficiile și diferențele!
Care este mai bună: proteina din zer sau proteina din soia? – beneficii și diferențe sursa foto: shutterstock

Pudrele de proteină sunt surse concentrate de proteină animală sau vegetală și sunt populare pentru o mulțime de motive. Acestea pot fi adăugate cu ușurință în mâncarea pe care deja o consumi în mod obișnuit. Unele sunt fortificare cu vitamine și minerale esențiale pe care s-ar putea să nu le obții doar din alimentația de zi cu zi. În plus, un aport optim de proteină poate fi benefic atât în cazul construirii musculaturii dorite, cât și în cazul în care dorești să pierzi câteva kilograme.

Cu toate acestea, nu există o soluție unică pentru a alege o pudră de proteine, deoarece acestea provin din diverse surse vegetale și animale. Cu toate acestea, cele mai populare două proteine sunt: proteina din zer și proteina din soia.

Ce este proteina din zer?

Proteina din zer este o proteină de origine animală care provine din lactate. Laptele este pasteurizat și separat în proteine, cazeină și zer. Proteina din zer este apoi procesată mai mult pentru a elimina carbohidrații, grăsimea și apa. În timp ce izolatul proteic din zer este procesat pentru a elimina lactoza (zahărul din lapte), concentratul proteic din zer poate avea cantități mici de lactoză.

Beneficiile proteinei din zer

  • Ajută la îmbunătățirea performanțelor atletice

Există cercetări care susțin că poate ajuta la îmbunătățirea performanței atletice, la creșterea forței și a masei musculare.

  • Are un efect benefic în psoriazis

Specialiștii au descoperit că această proteină este de mare ajutor în combaterea simptomelor psoriazisului, cum ar fi mâncărimea pielii.

  • Poate ajuta la pierderea în greutate

Studiile arată că proteina din zer este folosită pentru combaterea kilogramelor în plus și funcționează cu succes.

  • Include nutrienți și amino acizi

Nu numai că are în componență toți aminoacizii esențiali, dar este în mod natural bogată în calciu, ceea ce o face excelentă pentru oasele tale.

  • Este ușor de adăugat în rețetele preferate

Pentru că se absoarbe rapid, această proteină poate fi adăugată cu ușurință în smoothie-urile preferate și alte rețete. În plus, are o textură cremoasă și un gust discret.

Ce este proteina din soia?

În timp ce proteina din zer este o proteină de origine animală, proteina din soia este una vegetală. Proteina din soia provine din boabele de soia, care sunt leguminoase. Izolatul de proteine ​​din soia este făcut din boabe de soia măcinate, care sunt apoi procesate într-o pudră pulbere.

Beneficiile proteinei din soia

  • Poate fi de mare ajutor în gestionarea colesterolului

Unele studii au descoperit că poate ajuta la scăderea colesterolului și la creșterea acestuia, atunci când este cazul.

  • Are origini vegetale

Datorită faptului că boabele de soia sunt leguminoase, această proteină este o opțiune minunată pentru cei care adoptă diete vegane.

  • Nu conține lactoză

Dacă ai intoleranță la lactoză, această proteină este ideală pentru tine.

  • Include nutrienți și amino acizi

Proteina din soia este în mod natural abundentă în calciu, ceea ce o face excelentă pentru oase

  • Se absoarbe rapid

Proteina din soia se poate adăuga cu ușurință în diferite shake-uri, smoothie-uri sau alte băuturi, datorită absorbției sale rapide.

Diferențele dintre o proteină din zer și o proteină din soia

Diferența principală dintre cele două tipuri de proteină este legată de modul în care acestea sunt obținute. Proteina din zer este de origine animală, iar proteina de soia este de origine vegetală. Astfel, pentru cineva care prezintă alergie la lactoză sau este vegan, proteina din soia este alegerea ideală.

Ele diferă și în ceea ce privește gustul. În timp ce zerul are o textură cremoasă și un gust blând, cu un post-gust puțin sau deloc, soia poate avea un gust „de nucă” sau unul ușor amar. De asemenea, din punctul de vedere al texturii, proteina din soia este mai puțin cremoasă, comparativ cu cea din zer.

Ce să alegi dintre proteina din zer și proteina din soia?

Dacă ești vegan, atunci proteina din soia este cea mai bună opțiune pentru tine. În orice caz, dacă poți tolera lactatele, nutriționiștii sugerează să recurgi la proteina din zer, deoarece aceasta este mult mai eficientă în ceea ce privește dezvoltarea masei musculare și creșterea forței musculare. În plus, proteina din zer este mai bogată în amino acizi, vitamine și minerale.

Cu toate acestea, proteina din soia are mai mulți fitonutrienți naturali care pot fi buni pentru prevenirea bolilor. Gustul este, de asemenea, o barieră în ceea ce privește proteina din soia, deoarece unii oameni nu sunt fani ai gustului de nucă.

Aruncă o privire și asupra câtorva rețete de smoothie-uri care combat grăsimea din jurul abdomenului:

Surse: byrdie.com, livestrong.com, levelsprotein.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân