Aveţi un metabolism leneş? Turaţi-l la maximum!

Ca sa reusiti sa ardeti grasimi in timp record si sa aratati fabulos pe plaja, trebuie sa va stabiliti un plan riguros de mese si gustari. Daca il respectati, metabolismul vostru va lucra impecabil si va arde tot combustibilul.
  • Publicat:
Aveţi un metabolism leneş? Turaţi-l la maximum!

Cam aşa sună una dintre recomandările noastre din acest sezon. Iar ca să reuşiţi să ardeţi grăsimi în timp record şi să arătaţi fabulos pe plajă, trebuie să vă stabiliţi un plan riguros de mese şi gustări. Dacă îl respectaţi, metabolismul vostru va lucra impecabil şi va arde tot combustibilul. Ba mai mult, chiar vă puteţi trezi că aţi scăpat de celulită!

Medicul britanic Ian Kerner este celebru pentru operele sale dedicate femeilor aflate în căutarea corpului de vis. Totuşi, trebuie să spunem că nu se face siluetă cu o carte citită aşa cum nu se face primăvară cu o floare. Dar se pot rezolva multe probleme de estetică şi greutate dacă se şi aplică toate cele citite. Până la urmă, regulile de bază şi alimentele sunt aceleaşi peste tot şi sunt extrem de accesibile.

Totul se reduce la calculul atent al bugetului, la un shopping complet în supermarket, la un program regulat de mese şi gustări, condimentate din belşug cu voinţă şi rezistenţă în faţa tentaţiilor. Aşadar, să trecem în revistă o săptămână de dietă sănătoasă, perfectă înainte de a merge la plajă, unde toate cele ascunse de jeanşi şi fuste largi ies la iveală.

Nesuferita zi de luni poate debuta cu un mic dejun compus dintr-un mix de 50 de grame de musli, 3 linguri de iaurt şi 2 linguri de fructe de pădure. La gustare, un biscuit de ovăz sau secară, uns cu puţină brânzică light şi un pahar cu suc de fructe.
Dacă rezistaţi până la prânz, la miezul zilei vă aşteaptă un bol cu supă de legume, alături de o felie de pâine de secară.
Nu vă impacientaţi pentru că la ora 16.00, vine gustarea, un pahar de smoothie de fructe cu o lingură de seminţe crude.
Ziua culinară se încheie seara cu un grătar de 150 g de piept de pui alături de legume la grătar.

Şi uite aşa, după un somn perfect, se face marţi, când la micul dejun vă puteţi delecta cu un amestec de fulgi de ovăz, iaurt, seminţe crude de floarea-soarelui şi puţină scorţişoară.
Urmează gustarea dintr-un măr, o felie de telemea slabă de vacă şi un păhărel cu suc de fructe. Prânzul nu e foarte copios, dar e gustos, avand în vedere că trebuie să mâncaţi o supă de roşii cu busuioc, alături de o felie de pâine de secară. Când vi se face puţin foame, mai spre după-amiază, încercaţi tot un smoothie cu seminţe. Iar cina rezervaţi-o pentru o bucată de ton la grătar cu salată.

E miercuri şi deja v-aţi obişnuit cu dieta. Aşa că vi se vor părea deliciu 2 ouă fierte şi 2 biscuiţi de secară unşi cu puţin unt. Cât despre gustare, variaţi puţin meniul de până acum şi încercaţi o felie de pâine de secară cu humus, alături de un pahar cu suc.
La prânz, delectaţi-vă cu o porţie de legume la grătar cu o felie de telemea şi un biscuit de ovăz.
Continuaţi festinul zilei cu un smoothie cu seminţe, iar la cină, consumaţi sparanghel la grătar cu mozzarella şi salată.

Dacă e joi, e deja mijlocul săptămânii de dietă sănătoasă. Micul dejun ar trebui să conţină un amestec de fulgi de ovăz, iaurt, o lingură de suc de portocale şi o felie de pară.
Gustarea poate fi compusă dintr-un biscuit de ovăz uns cu cremă de brânză light şi un pahar cu suc. Când se apropie prânzul, trebuie să aveţi pregătită o felie de pâine de secară şi un bol cu supă. Paharul de smoothie cu seminţe este deja gustarea perfectă de după-amiază.
La cină, ar trebui să încercaţi cu încredere un amestec de legume fierte cu condimente, usturoi şi oţet balsamic.

Vineri începe deja numărătoarea inversă, iar micul dejun este compus dintr-un biscuit de ovăz cu brânzică de casă, alături de un pahar cu suc de fructe.
La gustare, vă puteţi delecta cu un iaurt cu puţină miere, iar prânzul este perfect pentru a mânca o salată delicioasă în care aţi pus şi un amestec de linte şi fasole fiartă. La salată, merge o felie de pâine de secară, iar la gustare un smoothie cu seminţe.
Seara, alegeţi un grătar de pui sau tofu cu legume.

A început week-end-ul, iar metabolismul lucrează impecabil. Dimineaţa, îl puteţi alimenta cu un amestec format dintr-o lingură de fulgi de ovăz, iaurt, seminţe de floarea-soarelui şi o felie de măr. Gustarea e mai generoasă şi include o felie de pâine de secară cu supă de roşii.
La prânz, intră în acţiune 100 de grame de creveţi la grătar cu saltă verde, avocadă, roşii şi ridichi. După smoothie, cina trebuie compusă dintr-o omletă cu roşii uscate, mazăre şi piper, alături de o salată.

Duminică e ultima zi a dietei. Aşa că savuraţi din plin la micul dejun o combinaţie de cereale integrale, iaurt, seminţe şi stafide. Dedicaţi gustarea unei salate de legume cu o felie de pâine integrală.
Prânzul e copios şi conţine o salată verde cu puţine nuci, alături de 150 de grame de cod la grătar sau 60 de grame de humus. Gustarea e deja clasică: smoothie cu seminţe. Iar cina ar trebui să fie vegetariană, din tofu cu legume preparate la abur.

Dacă săptămâna de dietă recomandată de Ian Kerner a dat rezultate, încercaţi pe cât posibil să consumaţi cât mai multe alimente propuse de medicul englez. Şi respectaţi întotdeauna programul regulat de mese.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân