Activități de zi cu zi care mențin masa musculară chiar și după vârsta de 50 de ani

Menține-ți masa musculară cu ajutorul unei diete sănătoase și a unui stil de viață activ.
  • Publicat:
Activități de zi cu zi care mențin masa musculară chiar și după vârsta de 50 de ani
Activități de zi cu zi care mențin masa musculară chiar și după vârsta de 50 de ani Sursa foto: Pexels

Când ajungi la pragul vârstei de 50 de ani, construirea și menținerea mesei musculare devin mai importantă ca niciodată. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul tău începe să piardă din ce în ce mai ușor din masa musculară. Masa musculară are rolul de a te menține în cea mai bună formă a ta, sănătos și nu în ultimul rând, să te țină departe de anumite boli și tulburări metabolice.

În cazul în care nu te-ai preocupat prea mult de alimentația sau de activitatea ta sportivă, nu te stresa și încearcă 5 dintre obiceiurile zilnice de a-ți menține masa musculară după vârsta de 50 de ani.

  1. Exerciții de stretching zilnice

Dacă obiectivul tău constă în a-ți menține masa musculară, atunci este momentul să-ți pui corpul la treabă. Acest lucru înseamnă să ridici greutăți sau să faci antrenament de rezistență, în care mușchii tăi sunt stimulați la maximum. Dacă nu ai acces la greutăți, nu îți face griji. Poți folosi benzi de rezistență sau chiar mișcări cu greutatea corporală, cum ar fi genuflexiunile, flotările și fandările.

  1. Nu fugi de activitățile fizice de zi cu zi

Pe lângă antrenamentul clasic, încearcă să te implici cât mai mult în activitățile fizice de zi cu zi. Este foarte important să fii cât mai activ pentru a-ți menține mușchii stimulați constant și rata metabolică bazală la un nivel cât mai ridicat. Renunță la calea ușoară și alege să mergi pe jos la cumpărături. Căratul pungilor de cumpărături este o activitate fizice ce nu ar trebui omisă.

  1. Odihnește-te corespunzător

Deși dorești să rămâi activ din punct de vedere fizic pentru a-ți menține mușchii stimulați, este la fel de important să te relaxezi și să-ți odihnești întregul corp. Asigură-te că dormi suficient, deoarece mușchii se construiesc în timpul fazei de odihnă. Obține un minimum de șapte ore de somn în fiecare noapte.

  1. Consumă carbohidrați

Oamenii se tem de carbohidrați, mai ales dacă doresc să scape de câteva kilograme în plus. Carbohidrații te ajută de fapt în susținerea antrenamentelor și chiar te pot ajuta să îți construiești mușchi. Asigură-te că mănânci carbohidrați în continuare și din surse sănătoase. Alege-le cu mare atenție! Poți consuma fără griji fasole, cartofi, cartofi dulci, quinoa și fructe.

  1. Nu uita să incluzi în alimentație proteinele

Consumul unei cantități corespunzătoare de proteine este important pentru construirea și menținerea musculaturii. Când vine vorba de alegeri de proteine, alege sursele fără grăsimi. Printre acestea se numără carnea de pui, carnea de curcan, carne roșie, ouă, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și pudrele proteice. Asigură-te că fiecare dintre mesele tale include cel puțin o porție de proteine.

Surse: eatthis.com, webmd.com, verywellfit.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân