5 metode populare de a face postul intermitent: rezultatele nu vor întârzia să apară!

  • Publicat:
5 metode populare de a face postul intermitent: rezultatele nu vor întârzia să apară!
Sursa foto: shutterstock

Postul intermitent este o modalitate eficientă de a pierde în greutate și de a îmbunătăți sănătatea. Specialistii au identificat mai multe căi de a face ține intermitent. Iată 5 dintre ele! 

5 tipuri populare de post intermitent care aduc rezultate

Postul intermitent este un termen care descrie un model de alimentație care cuprinde perioade de câteva ore sau zile de abstinență de la mâncare.

Dieta 16/8

Această metodă implică post în fiecare zi preț de 16 ore și restricționarea ferestrei de alimentație zilnică la 8 ore. De pildă, dacă termini ultima masă la ora 20:00 și nu mănânci absolut nimic până a două zi, asta înseamnă deja 10 ore de post. Sărind peste micul dejun, metoda 16/8 te va face apoi să iei prima masă la ora 12:00. Poate fi dificil la început, însă devine mai ușor în timp. Poți bea apă, cafea și alte băuturi fără calorii în timpul postului, ceea ce poate diminua simțitor senzația de foame.

Dieta 12/12

Această este, fără îndoială, cea mai simplă metodă de post intermitent și este, cu siguranță, pentru începători. Această metodă presupune să ții post preț de 12 ore, urmând ca în următoarele 12 să mănânci. Așa că, dacă ai luat micul dejun la ora 7 dimineața, înainte de muncă sau școală, și apoi termini cu cina de la ora 7 seara, deja ești la post intermitent.

Dieta „Eat, Stop, Eat”

Dieta mai sus descrisă implică un post de 24 de ore odată sau de două ori pe săptămâna. De pildă, dacă termini cina luni la ora 19 și nu mănânci până marți la ora 19, ai făcut un post intermitent de 24 de ore. Apa, cafeaua și băuturile fără calorii sunt permise în timpul postului, dar nu sunt permise alimentele solide.

Dieta „One Meal a Day”

OMAD sau dieta „o masă pe zi” constă la propriu în a lua o singură masă în fiecare zi, masă ce conține toți nutrienții necesari. De pildă, dacă decizi să mănânci spre seară o porție de mâncare care să cuprindă 1500-1800 de calorii, ulterior, nu mai consumi nimic până a doua zi. Iar lucrul cu adevărat grozav este că a doua zi de dimineață te vei simți plină de energie după ce ai ingerat și procesat toată mâncarea.

Dieta postului în zile alternative

În postul intermitent cu zile alternative, postești cam odată la două zile. În cele două zile vei avea restricții severe la calorii (mai puțin de 500). Acest tip de post intermitent va face minuni pentru metabolismul tău!

Concluzie

Postul intermitent este un instrument de pierdere în greutate care funcționează pentru unii oameni. Atenție, însă! Nu funcționează pentru toată lumea! Și nu este recomandat persoanelor care au sau sunt predispuse la tulburări de alimentație.

Surse: healthline.com, everydayhealth.com, healthshots.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân