Reguli ale postului intermitent: pastila de dietă

Aflați cum puteți slăbi cu ajutorul postului intermitent sau al fastingului!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Vreți să slăbiți fără să cheltuiți niciun ban? Atunci faceți fasting sau post intermitent. Aceasta înseamnă să mâncați doar într-o fereastră din zi. Unele persoanele aleg un interval de 6 ore, altele de 4 ore. Există și varianta de fasting cu o singură masă pe zi.

Mai multe voci medicale susțin la ora actuală că fastingul este o cale simplă și ieftină spre slăbire. Pentru că mâncați într-o fereastră scurtă de timp, veți ajunge să consumați mai puține alimente.

Dacă aveți un program de mai multe mese pe zi, scurtați treptat intervalul de mese până la durata suportabilă. Puteți lua micul dejun din ce în ce mai târziu și cina din ce în ce mai devreme.

Nu trebuie să renuntați la cafeaua de dimineață sau la ceai. Însă trebuie să le consumați fără zahăr, miere sau îndulcitori.

Mai mult, vă ajută în fasting pentru că reduc apetitul. Dacă nu puteți ține fasting neîntrerupt, puteți alege doar câteva zile din săptămână.

De altfel, fastingul sau postul intermitent nu trebuie ținut non stop, pe termen lung. Oricum, trebuie să fiți atenți la cum vă simțiți. Dacă mâncați prea puțin, e posibil să nu aveți energie.

Iar dacă va simțiți rău după o zi de post intermitent, mai bine îl întrerupeți. Și mergeți la medic pentru un regim alimentar care să să vi se potriveasca!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult