5 alimente care te ajută să slăbești pe termen lung

Consumul de fructe, legume, nuci, iaurt și cereale integrale este asociat slăbirii, arată noile cercetări.
  • Publicat:
5 alimente care te ajută să slăbești pe termen lung
Foto: shutterstock

Calitatea dietei este mult mai importantă în procesul de slăbire față de numărarea caloriilor. Consumul de fructe, legume, nuci, iaurt și cereale integrale este asociat slăbirii, arată noile cercetări. Pentru a preveni creșterea în greutate, ar trebui să se consume mai puține alimente procesate.

Alimente care te ajută să slăbești

Creșterea în greutate este asociată alimentelor precum cartofi, cereale rafinate precum pâine albă, orez alb și cereale pentru micul dejun reduse în fibre. Pentru a slăbi, nu este suficient să renunți la aceste alimente, ci și să reduci obiceiul nesănătos de a sta în fața televizorului, să încerci să faci mai mult sport și să dormi suficient. Ideal este să ai între șase și opt ore de somn pe noapte, nici mai mult, nici mai puțin, pentru a nu te îngrășa.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că o dietă de calitate este mult mai importantă în procesul de slăbire față de număratul caloriilor sau focusul pe totalul de grăsimi sau densitatea energiei. În medie, un adult ia cam jumătate de kilogram pe an. Pentru că îngrășarea se face gradual, de-a lungul anilor, atât pentru oamenii de știință, cât și pentru indivizi a fost destul de greu să înțeleagă care sunt factorii responsabili pentru acest aspect.

La această cercetare au luat parte 120.877 de voluntari, care au fost ținuți sub observație timp de 20 de ani. Rezultatele arată că, în medie, participanții au luat în greutate peste 1.36 kilograme la fiecare patru ani. Asta înseamnă că în 20 de ani, au luat în greutate aproximativ 8 kilograme.

În urma studiului, cercetătorii au dezvăluit și că anumite alimente duc la îngrășare. Chips-urile de cartofi, băuturile îndulcite, carnea și cartofii sunt asociați creșterii în greutate. Persoanele care consumă fructe, legume, cereale integrale și nuci, luau mai puțin în greutate și mâncau mai mult.

Acest aspect întărește ideea că alegerile alimentare sunt mult mai importante atunci când vorbim de creșterea în greutate și obezitate. Nu există alimente bune sau rele, dar micile schimbări pot fi vizibile în timp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta pentru picioarele umflate
Dieta pentru picioarele umflate
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân