Statul în mâini – e mai simplu decât crezi!

Nu trebuie să fii o gimnastă de performanţă şi nici măcar nu trebuie să ai un corp de top-model. Este suficient să ai în apropiere un perete, ambiţie şi chef de joacă pentru a practica mult-blamatul stat în mâini. Statul în mâini este un exerciţiu mult subestimat deoarece multe persoane nu cred că sunt în stare să facă astfel de mişcări flexibile. Acum că ştii aceste lucruri, descoperă şi beneficiile pe care le au aceste exerciţii asupra sănătăţii şi siluetei tale.
  • Publicat:
Statul în mâini - e mai simplu decât crezi!

Nu trebuie să fii o gimnastă de performanţă şi nici măcar nu trebuie să ai un corp de top-model.

Este suficient să ai în apropiere un perete, ambiţie şi chef de joacă pentru a practica mult-blamatul stat în mâini.

Statul în mâini este un exerciţiu mult subestimat deoarece multe persoane nu cred că sunt în stare să facă astfel de mişcări flexibile.

În realitate, oricine poate sta în mâini. Acum că ştii aceste lucruri, descoperă şi beneficiile pe care le au aceste exerciţii asupra sănătăţii şi siluetei tale.

Iulian Budescu, Personal Trainer la Sky Wellness şi la Clubul Sportiv Ciprian Sora, ne spune câteva lucruri interesante despre aceste exerciţii fizice:

” Unele dintre cele mai eficiente exerciţii pentru tonifierea trenului superior sunt cele în care greutatea corpului este susţinută complet de braţe, cu picioarele basculate total sau parţial deasupra capului.

Fie că se execută liber sau cu sprijin (la perete, cu partener), exerciţiile bazate pe stând în mâini întăresc musculatura braţelor, lucrează spatele, angajează muşchii toracelui şi ai abdomenului şi pun la lucru şi musculatura picioarelor şi fesierilor.”

Practic, nu există nici un muşchi din corp care să rămână relaxat în poziţia cu basculare totală a picioarelor.

Pentru începători sunt suficiente câteva secunde de stând în mâini la fiecare antrenament pentru a creşte eficient şi rapid rezistenţa musculară a trenului superior.

Pentru cei mai avansaţi, acest exerciţiu complex poate folosi la dezvoltarea forţei şi a masei musculare a bicepsului brahial, a tricepsului, a deltoidului, trapezului, dorsalului şi pectoralului – muşchii cei mai solicitaţi în acest tip de mişcare. Efectuate la liber, cu menţinere lungă şi/sau cu florate, aceste exerciţii pot da rezultate mai rapide decât antrenamentele clasice la aparate.

În plus, „dezvoltă mult echilibrul, coordonarea şi orientarea în spaţiu, ajută la corectarea posturii, decomprimă coloana vertebrală, îmbunătăţesc circulaţia şi induc o stare de relaxare”, adaugă Iulian Budescu.

Aşadar, data viitoare când mergi la sală sau, de ce nu, în confortul propriului cămin, include statul în mâini în programul tău zilnic de mişcare. Nu numai că vei căpăta o flexibilitate de invidiat, dar şi sănătatea, silueta şi starea ta emoţională se vor îmbunătăţi semnificativ. 

Sursa foto: Pinterest

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”