Kinetoterapia, necesară înainte de a merge la schi!

Urcatul pe partie, schiatul, mersul prin zapada sunt activitati solicitante, pe care nu le facem zi de zi, prin urmare trebuie sa ne antrenam pentru a preveni febra musculara si alte neplaceri precum intinderile musculare sau contracturile.
  • Publicat:
Kinetoterapia, necesară înainte de a merge la schi!

Daca iti plac sporturile de iarna, cu siguranta astepti cu nerabdare vacanta de Craciun pentru a putea sa evadezi cateva zile intr-o statiune la schi.

E minunat sa respiri aerul curat de la munte, sa plutesti pe partia incarcata de zapada si sa te bucuri de frumusetea peisajelor montane.

In plus, sportul este binevenit in perioada Sarbatorilor de Iarna, cand petrecerile si cinele festive  se tin lant.

Organismul are nevoie de miscare pentru a nu acumula kilograme in plus si pentru a se incarca de energie, iar psihicul nostru are nevoie de aer curat pentru a se bine dispune.

Dar inainte de a pasi pe partia de schi, e important sa ne pregatim corpul pentru efortul fizic pe care il vom depune. Urcatul pe partie, schiatul, mersul prin zapada sunt activitati solicitante, pe care nu le facem zi de zi, prin urmare trebuie sa ne antrenam pentru a preveni febra musculara si alte neplaceri precum intinderile musculare sau contracturile.

Una e sa te misti liber si gratios pe schiuri, fara sa resimti junghiuri si dureri, si alta e sa sa-ti pierzi respiratia dupa cateva minute de schiat, iar dupa o zi petrecuta pe partie sa te trezesti cu dureri musculare in tot corpul.

Iar daca esti novice intr-ale schiatului, vei deprinde acest sport mult mai repede si mai usor daca esti bine pregatit din punct de vedere fizic.

Corpul si sanatatea ta vor avea cel mai mult de castigat de pe urma unei bune pregatiri fizice inainte de a pasi pe partia de schi.

Principalele avantaje pe care ti le aduce pregatirea fizica cu un kinetoterapeut (terapia prin miscare) sunt multiple.

„In primul rand, exercitiile sunt stabilite individual pentru fiecare persoana in parte, dupa o evaluare prealabila. Setul de exercitii recomandat fiecarei persoane in parte are drept scop sa previna intinderile musculare cauzate de sedentarismul prelungit. Pregatirea pentru schi presupune o pregatire fizica pentru a evita aparitia febrei musculare si/ sau a contracturilor si rupturilor musculare”, ne spune Nicoleta Ghena, kinetoterapeut la centrul KinetoHelp.

Asadar, inainte de a-ti pune claparii in picioare, fa o vizita la kinetoterapeut. Acesta iti va face o evaluare pentru individalizarea antrenamentelor si a exercitiilor specifice fiecarei grupe musculare.

Sedintele de kinetoterapie vor pune accent pe tonifierea musculara prin izometrie, pe intarirea ligamentelor si a tendoanelor, pe cresterea rezistentei la efort si marirea mobilitatii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc