Kangoo Jumps – Endorfine, bucurie, slăbire

Ne-a mărturisit că poate fi practicat de oricine indiferent de vârstă şi că antrenează atât copii, care pur şi simplu iubesc săriturile dar şi cupluri de peste 50 de ani care se descurcă de minune. Antrenoarea de kangoo jumps Diana Ştirbu observă imediat un zâmbet larg la toţi cei care încalţă prima oară ghetele jucăuşe. Spune că acestea au puterea să trezească spiritul copilăriei. Însă dincolo de euforie, există multe alte beneficii.
  • Publicat:
Kangoo Jumps - Endorfine, bucurie, slăbire

Ne-a mărturisit că poate fi practicat de oricine indiferent de vârstă şi că antrenează atât copii, care pur şi simplu iubesc săriturile dar şi cupluri de peste 50 de ani care se descurcă de minune.

Antrenoarea de kangoo jumps Diana Ştirbu observă imediat un zâmbet larg la toţi cei care încalţă prima oară ghetele jucăuşe. Spune că acestea au puterea să trezească spiritul copilăriei. Însă dincolo de euforie, există multe alte beneficii.

CSÎD: Ce face atât de special un antrenament de kangoo?

Diana Ştirbu: Dacă alegeţi să participaţi la o oră, veţi observa că există mai multe etape prin care treceţi pentru ca antrenamentul să fie complet. După încălzire, partea cardio se remarcă prin coregrafiile interesante timp de 35 de minute. Ştim cu toţii beneficiile antrenamentelor cardio în procesul de slăbit dar şi din punctul de vedere medical.

Ce e special la acest sport este faptul ca şi exerciţiile destinate tonifierii musculare sunt amplificate pentru ca o pereche de ghete cântăreşte în jur de trei kilograme. Astfel, revenind la structura antrenamentului, după ce partea cardio ajunge să topească peste 700 de calorii în 30 de minute, musculatura este tonifiată cu ajutorul încălţărilor minune şi la sol.

Exerciţiile cu ghetele kangoo jumps sunt menite şi să vă definească atât abdomenul superior dar şi cel inferior şi lateral. Un aspect important asupra căruia vreau să insist este săritura pe ghetele kangoo jumps. Este principala mişcare prin care grupele musculare primesc impulsuri şi se ard grăsimile.

Antrenamentul pentru braţe este completat de greutăţi, nu mai mari de 1 kilogram. Interesant este că atunci când ne axăm pe această grupă dacă stăm în picioare şi folosim kangoo jumps, lucrăm şi restul grupelor pentru că forma de semicerc a ghetelor ne oblige să stăm în echilibru, obligându-ne să ne încordăm picioarele, abdomenul şi fesierii.

CSÎD: Care sunt principalele beneficii ale practicării kangoo jumps?

Diana Ştirbu: Există studii făcute pe ghete însă principalul beneficiu este evitarea impactului cu solul. Spun asta pentru că am mulţi clienţi care optează pentru antrenamentele personale kangoo jumps ca metoda de reabilitare. Mă refer aici la persoanele care au probleme la nivelul coloanei vertebrale. Antrenamentul elimină majoritatea durerilor de spate. Kangoo Jumps, prin design-ul lor, încurajează o poziţie adecvată pentru a păstra echilibrul şi coordonarea în timpul efectuării exerciţiilor aerobice sau în timpul alergării.

Echilibrul implicat în timpul utilizării ghetelor Kangoo Jumps stimulează receptorii mecanici ai coloanei şi ai articulaţiilor membrelor, lucru esenţial pentru un echilibru adecvat şi pentru aptitudinile proprioceptive. Antrenamentul cu Kangoo Jumps stimulează totodată activitatea de refacere a celulei osoase. Acest lucru este esenţial în prevenirea osteoporozei, în special în cazul femeilor. O altă caracteristică importantă este întărirea sistemului imunitar. Şi nu uitaţi că se ard cu 25% mai multe calorii decât oricare alt program efectuat într-o sală.

CSÎD: Cum ne poate ajuta să slăbim şi să ne tonifiem musculatura?

Diana Ştirbu: Secretul caloriilor arse cu ajutorul ghetelor kangoo jumps stă în modul în care sistemul limfatic acţionează. Limfa este lichidul care circulă în şi prin celulele corpului uman, pentru a transporta şi elimina toxinele şi reziduurile din organismul nostru, pentru a-l menţine sănătos.

Mulţi dintre noi nu suntem conştienţi de faptul că organismele noastre conţin de 4 ori mai mult lichid limfatic decât sângele. În orice caz, sistemul limfatic nu este susţinut de o pompare constantă, ca inima, pentru a-şi menţine circulaţia lichidului. Acest lucru depinde de cât de multă mişcare facem: dacă nu facem suficient efort fizic, se ajunge la un nivel ridicat de acumulare a toxinelor, fapt ce ne “otrăveşte” celulele. În unele cazuri, lichidul limfatic se cristalizează, transformându-se în mult controversata celulită, despre care ştim cu toţii cât de greu este s-o eliminăm.

Practicarea acestor sărituri cu ghetele s-a dovedit a fi cea mai eficientă metoda pentru activarea şi susţinere a circulaţiei acestei ”pompe” despre care vorbeam, a sistemului limfatic, datorită mişcărilor în sus şi jos. Sistemul limfatic coordonează şi este în strânsă legătură şi cu metabolismul nostru. Din păcate, pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne îngrăşăm tot mai mult, iar slăbirea devine un proces din ce în ce mai dificil. De aceea vă recomand ca sportul să facă parte din activitatea voastră tot timpul.

CSÎD: Câte şedinţe săptămânale se recomandă şi cum trebuie combinate cu alte tipuri de mişcare?

Diana Ştirbu: Recomand trei antrenamente Kangoo Jumps pe săptămână. Din experienţa mea, combinaţiile de exerciţii sunt binevenite în procesul de slăbire şi tonifiere. Pentru rezultate rapide am dezvoltat un program special, Bye Bye Belly. Participantele beneficiază de consultanţă personalizată, antrenamente intensive şi mentoring, un concept aparte ce diferenţiază programul. În acest program se combină cele mai bune exerciţii: kangoo jumps, gantere, banca de step, corzi şi multe alte exerciţii funcţionale.

Studiile arată că majoritatea persoanelor care îşi doresc să slăbească renunţă foarte uşor şi se demoralizează. De aceea, poate cea mai importantă componentă a programului Bye Bye Belly este mentoring-ul. Vom dezvolta cu fiecare client o relaţie, vom lucra la partea de motivare accelerând astfel progresul  acestuia şi minimizând abandonurile.

CSÎD: Care sunt contraindicaţiile?

Diana Ştirbu: Singura afecţiune este spondiloza cervicală.

CSÎD: Ce mănâncă un antrenor de kangoo jumps ca să se menţină în formă?

Diana Ştirbu: Regimul alimentar al unui antrenor este unul riguros. Spun asta raportându-mă la ritmul meu de viaţă. Am doua sau trei antrenamente de grup şi cel puţin două antrenamente personale pe zi. Nu aş putea rezista la un astfel de efort fără o alimentaţie strictă. Am ore fixe la care mănânc aşa şi pentru că nu poţi să sari dacă mănânci înainte de antrenament cu mai puţin trei ore.

Micul meu dejun este bogat în proteine. Vă recomand omleta din albuşuri. La prânz mănânc întotdeauna peşte la cuptor şi pentru că seara ultimul antrenament îl termin destul de târziu mănânc cel mult o salată. Nu beau niciodată sucuri, dulciuri mănânc în cazuri excepţionale şi de obicei optez pentru prăjiturile raw vegane. Dacă rămân fără energie apelez la alimente precum suma (ginseng brazilian) sau guarana. Vă recomand să le folosiţi împreună sau separat în limonadă, fără zahăr bineînţeles.

www.dianastirbu.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”