Abdomen plat: 5 exerciţii pe care să le faci acasă FOTO

Se apropie sezonul estival şi, odată cu acesta, trebuie să ne pregătim corpul pentru plajă şi abdomenul sculptat.
  • Publicat:
Abdomen plat: 5 exerciţii pe care să le faci acasă FOTO
FOTO: 123rf.com

Cine nu îşi doreşte un abdomen plat, mai ales acum când zilele de vară se apropie tot mai mult. Pentru a ajunge la mult râvnitele pătrăţele, este nevoie de disciplină, mult sport şi, foarte important, de o dietă corespunzătoare.

Nu contează dacă te antrenezi acasă sau la sală câtă vreme antrenamentul conţine exerciţiile potrivite care să activeze muşchii abdominali şi care ajută la arderea grăsimilor din acea zonă. Flavius Ursachi, HeadCoach la BodyShape Transformation Center, recomandă cinci exerciţii eficiente şi uşor de urmat care te pot ajuta să ajungi la rezultatele mult dorite. Ai nevoie doar de o minge şi o saltea.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

Exerciţii pentru un abdomen plat

Placa cu sprijin pe minge. Poziţionează antebraţele pe minge şi ridică-te pe vârfuri. Stai aşa timp de 1 minut.

Căţărătorul. Din poziţie de flotare sprijină-te în mâini, ţine umerii deasupra palmelor şi du uşor genunchii la piept, ţinând spatele drept şi abdomenul încordat. Alternează şi execută câte 15-20 de repetări pentru ficare parte.

Exerciţiu pentru lateralul abdomenului. Stai pe o parte, rezemată în antebraţ şi ridică vertical braţul opus. Menţine această poziţie câte 30 de secunde pentru fiecare parte.

Exerciţiu pentru partea inferioară a abdomenului. Stai pe spate, cu genunchii îndoiţi şi călcâiele trase spre bazin. Ridică uşor picioarele până la piept, revin-o apoi în poziţia iniţială. Fără să te grăbeşti execută 20 de repetări.

Forfecări. Stai la orizontală, cu braţele sub spate şi umerii uşor ridicaţi şi foarfecă picioarele sus-jos. Poţi face şi varianta de exerciţii tip bicicletă din această poziţie, alternând un picior în faţă şi altul retras.

Deşi sunt cele mai simple şi eficiente exerciţii pentru abdomen, Flavius Ursachi subliniază că nu sunt suficiente pentru a ajunge la un abdomen plat, cu pătrăţele. Recomandat este să antrenăm toate grupele de muşchi, iar antrenamentele trebuie să fie însoţite de o alimentaţie echilibrată şi personalizată cu ajutorul unui specialist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”