10 motive să alegi bicicleta pentru a ajunge la serviciu!

Dacă locuieşti într-un oraş mare, a cărui suprafaţă cu greu poate fi parcursă dintr-un capăt în altul din cauza traficului extrem de aglomerat, îţi oferim o alternativă ieftină, rapidă şi care, pe deasupra, îţi poate menţine sănătatea la cote maxime. Probabil mulţi aţi ghicit deja: este vorba despre bicicletă.
  • Publicat:
10 motive să alegi bicicleta pentru a ajunge la serviciu!

Dacă locuieşti într-un oraş mare, a cărui suprafaţă cu greu poate fi parcursă dintr-un capăt în altul din cauza traficului extrem de aglomerat, îţi oferim o alternativă ieftină, rapidă şi care, pe deasupra, îţi poate menţine sănătatea la cote maxime.

Probabil mulţi aţi ghicit deja: este vorba despre bicicletă.

 

 

Iată 10 motive să mergi cu bicicleta la muncă:

Ieşi mult mai ieftin!

Fie că eşti încă student, angajat sau pur şi simplu voluntar, cu siguranţă tot timpul trebuie să fii în mişcare şi trebuie să ajungi într-un loc la o oră fixă. Cum mijloacele de transport în comun se blochează mai tot timpul şi maşina personală, dacă există, înghite mult carburant care, logic, costă din ce în ce mai mult, alege să îţi cumperi o bicicletă cu care să te deplasezi la locul stabilit.

Desigur, te vei gândi că vei pierde mai mult timp, însă atunci când stai pe loc în trafic nu se întâmplă acelaşi lucru? Măcar aşa vei pune nişte bani deoparte în loc să îi cheltui pe bilete sau benzină.

Lasă în urmă coloana de maşini!

Niciodată nu ştii cât va dura călătoria cu maşina până la muncă, să fim serioşi. Credeai că nu faci mai mult de 15 minute până la destinaţie, însă nu de puţine ori ţi s-a întâmplat ca această incursiune în trafic să se lungească cu orele din cauza blocajelor rutiere. Însă, dacă alegi bicicleta vei avea drum întins şi niciun obstacol în cale, deci mult mai puţin timp pierdut.

Alege bicicleta dacă nu vrei să mergi la sală!

Deşi, aparent, este doar un mijloc de transport, bicicleta poate fi o modalitate excelentă să vă puneţi corpul în mişcare şi să vă menţineţi în formă. Cine a fost o dată-n viaţă la sala de sport cunoaşte faptul că şi acolo există biciclete staţionare tocmai din acest motiv, şi anume pentru că ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cardio şi tonifiază musculatura.

Scapă de jungla din trafic!

Ca şofer, probabil nu o singură dată te-ai confruntat cu alţi participanţi la trafic ce nu semnalizează atunci când virează sau care claxonează frenetic fără niciun motiv. Alegând bicicleta vei scăpa de aceste neplăceri şi vei fi mai ferit de accidentele rutiere, singura condiţie de bază fiind aceea să existe piste speciale de biciclişti, astfel încât să nu fii victima (ne)atenţiei şoferilor.

Te scapă de stres!

Dacă ai avut o zi proastă sau pur şi simplu cineva a avut grijă să te supere, urcă pe bicicletă şi vei scăpa de gândurile astea negative numaidecât.

Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, dar poţi avea încredere în psihoterapeutul şi directorul Stress Management Society, doctorul Neil Shah, care a descoperit în urma studiilor că ciclismul este la fel de eficient în ameliorarea stării de spirit ca şi medicaţia clasică.

Nu-ţi mai face griji în privinţa locului de parcare!

Deşi îţi iei o marjă de timp în ceea ce priveşte o călătorie, niciodată nu ştii ce te aşteaptă la destinaţie, dacă există locuri libere de parcare, dacă nu cumva cineva a parcat pe locul tău, dacă nu cumva sunt locuri libere abia la 1 kilometru de locul de muncă etc.

Pentru a evita astfel de situaţii, este recomandată bicicleta, care ocupă foarte puţin spaţiu şi care întotdeauna are locuri special amenajate unde poate fi lăsată, de regulă chiar în curtea instituţiilor.

Stop poluare, start mişcare!

Îţi vine să crezi sau nu, ciclismul ca mijloc de transport ajută la reducerea poluării aerului pentru că, evident, bicicleta nu necesită carburant pentru a fi pusă  în mişcare. Are nevoie doar de 2 picioare şi o minte deschisă!

Bicicleta este mai uşor de întreţinut decât o maşină

Maşina presupune investiţii periodice pentru că tot timpul se strică ceva sau tot timpul se inventează taxe care să-ţi pună beţe-n troate. Nu mai menţionez impozitul anual sau inspecţia tehnică periodică… Aceste costuri se ridică la sume impresionante dacă le pui cap la cap. Nu mai bine alegi bicicleta, care nu are nevoie decât de o pompă pentru cazuri de urgenţă?

Biciclitul este amuzant

Pe lângă faptul că economiseşti bani şi te menţii în formă, mersul pe bicicletă mai prezintă un avantaj, şi anume acela de a te purta spre destinaţii şi aventuri cu totul şi cu totul speciale. O plimbare până la mare pe bicicletă cu prietenii bibiclişti…nu-i aşa că sună bine?

Admiră peisajul şi respiră aerul curat!

Când te afli la volan nu ai tot timpul posibilitatea să te opreşti foarte des pentru a admira un peisaj care ţi-a atras atenţia sau pentru a cumpăra ceva de la un magazin care nu beneficiază de parcare.

Cu bicicleta poţi face acest lucru oricând şi oriunde, te poţi opri să cumperi flori unei colege de serviciu, pachetul de prânz, te poţi bucura de ploaia răcoroasă de primăvară şi de mirosul ierbii proaspăt tunse din parc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”