Cum să faci spaghete din legume. 4 reţete foarte simple cu zucchini, morcovi, ceapă verde şi cartofi dulci

Descoperă 4 reţete de paste din legume pe care le poţi prepara foarte uşor şi care sunt prietenoase cu silueta, conţin multe fibre, vitamine şi minerale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să faci spaghete din legume. 4 reţete foarte simple cu zucchini, morcovi, ceapă verde şi cartofi dulci

Ştiţi ce-mi lipseşte cel mai tare de când am început dieta fără pâine, dulciuri şi sucuriEi bine, nu dulcele, ci chestiile făinoase, în special pastele. În vremurile bune, nu trecea săptămâna fără să gătesc paste, fie ele spaghete, lasagna, penne sau alte specialităţi cu sosuri şi „îmbunătăţiri” de tot felul. Dar, „cum baba la frumuseţe suferă”, trebuie să înghit în sec şi să mai rabd o bună bucată de timp până să mă bucur din nou de o porţie de spaghete cu sos de roşii şi busuioc proaspăt.

Dar nu cu aceeaşi frecvenţă şi nici în cantităţile de altădată, ţin să precizez!

Ca să înec amarul, am descoperit că pot face „paste” din tot felul de legume. Şi, ce să vezi, sunt chiar bune! Sigur, nu au gustul spaghetelor din grâu, dar măcar păcălesc un pic creierul şi nu îmi dau acea senzaţie de balonare, deoarece nu conţin gluten. Plus că sunt mult mai sănătoase!

Am ales astăzi 4 reţete de paste din legume pe care le puteţi prepara foarte uşor şi care sunt prietenoase cu silueta, conţin multe fibre, vitamine şi minerale.

Spaghete din zucchini

Spaghete din zucchini: 2 porţii, 5 minute timp de preparare, 50 de calorii per porţie

Ingrediente: 500 grame zucchini tăiaţi julliene, o legătură de pătrunjel, sare, piper, sucul de la o lămâie.

Mod de preparare: sotează spaghetele din zucchini într-o tigaie nonaderentă unsă cu puţin ulei, pusă pe foc mediu, cel mult 5 minute. Ia de pe foc, adaugă sare şi piper, după gust, pătrunjelul tocat şi zeama de lămâie. Poţi servi ca garnitură pentru peşte sau ca atare. Delicios!

Spaghete din cartofi dulci

Spaghete din cartofi dulci: 4 porţii, 5 minute timp de preparare, 90 de calorii per porţie

Ingrediente: 2 cartofi dulci tăiaţi julienne, sare, piper, pătrunjel proaspăt, puţină nucşoară sau scorţişoară.

Mod de preparare: sotează spaghetele din cartofi dulci într-o tigaie unsă cu puţin ulei, la foc mediu, maximum 5 minute. Ia de pe foc, adaugă sare, piper, pătrunjel şi scorţişoară/nucşoară. Serveşte ca atare sau ca garnitură pentru o bucată de carne de vită gătită medium rare.

Spaghete din ceapă verde

Spaghete din ceapă verde: 2 porţii, 5 minute timp de preparare, 40 de calorii per porţie

Ingrediente: 2 legături de ceapă verde tăiată pe lung în fâşii mai groase sau mai subţiri, după preferinţe, 5 fire de sparanghel (sau 100 de grame de mazăre verde sau fasole verde), sare, piper, pătrunjel proaspăt, sucul de la o lămâie.

Mod de preparare: sotează spaghetele din ceapă verde la foc mediu, într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Asezonează cu sare, piper şi sucul de lămâie. Adaugă sparanghelul curăţat (sau fasolea, mazărea), apoi ia de pe foc şi presară pătrunjel proaspăt. Serveşte ca atare sau ca garnitură pentru carne de pui ori peşte.

Spaghete din morcovi

Spaghete din morcovi: 4 porţii, 5 minute timp de preparare, 40 de calorii per porţie

Ingrediente: 4 morcovi tăiaţi pe lung în fâşii subţiri, sare, piper, pătrunjel proaspăt, sucul de la o lămâie.

Mod de preparare: sotează spaghetele din morcovi într-o tigaie unsă cu puţin ulei, la foc mediu, timp de maximum 5 minute. Asezonează cu sare, piper şi suc de lămâie, trage de pe foc şi adaugă pătrunjel proaspăt tocat. Serveşte ca atare sau ca garnitură pentru mâncărică de vinete ori brânză la grătar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”