Ştii ce este, de fapt, surimi?

Surimi este un produs pe care îl găsim în frigiderele din supermarketuri, alături de fructele de mare congelate sau alte sortimente de peşte congelat, pe care adeseori îl cumpărăm pentru că este mai ieftin şi are un gust bun în combinaţie cu orez. Dar ştii ce conţine cu adevărat acest produs?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ştii ce este, de fapt, surimi?

Surimi este un produs pe care îl găsim în frigiderele din supermarketuri, alături de fructele de mare congelate sau alte sortimente de peşte congelat, pe care adeseori îl cumpărăm pentru că este mai ieftin şi are un gust bun în combinaţie cu orez.

Dar ştii ce conţine cu adevărat acest produs?

Ai fost vreodată curios să citeşti eticheta?

Deşi este un produs cunosct şi sub denumirea de crab sticks, surimi nu are absolut nicio legătură cu crabul, ba mai mult, nici măcar cu peştele de orice natură în unele situaţii.

În realitate, surimi este un preparat hiperprocesat din diverse resturi de carne, nu neapărat de peşte (dar când se face din peşte se alege sortimentul cel mai nociv, respectiv pangasius sau cod de Alaska), separată de oase şi mărunţită foarte fin, spălată şi înălbită cu substanţe chimice până când nu mai are niciun fel de gust sau miros.

Ulterior, acest amestec este transformat într-o pastă gelatinoasă, în care sunt adăugaţi diverşi aditivi precum amidonul de porumb şi caragenanul  (pentru îngroşarea texturii), monoglutamat de sodiu, foarte multă sare, arome, coloranţi şi grăsimi, dar şi zahăr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”