Ingredientul secret pentru marinarea perfectă!

Data viitoare când mergi „la grătar”, ar trebui să încerci să marinezi carnea cu ceva mai mult decât un sos normal. Un nou studiu arată că dacă marinezi carnea în bere poţi elimina substanţele cancerigene produse atunci când este prăjită!
04.04.2014
Ingredientul secret pentru marinarea perfectă!

Data viitoare când mergi „la grătar”, ar trebui să încerci să marinezi carnea cu ceva mai mult decât un sos normal. Un nou studiu arată că dacă marinezi carnea în bere poţi elimina substanţele cancerigene produse atunci când este prăjită!

Studiul publicat în American Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemisty arată că marinatul cărnii cu bere scade nivelul de hidrocarburi aromatice policiclice, substanţe care apar atunci când carnea este fiartă sau prăjită la temperaturi extrem de ridicate.

Inhalarea fumului de ţigară, de asemenea, poate să te expună la aceste substanţe cancericene, care pot avea efecte extrem de dăunătoare asupra sănătăţii!

Cercetătorii de la Universitatea din Porto au prăjit bucăţi de carne de porc marinate timp de câteva ore în trei tipuri de bere. Au descoperit apoi că berea neagră a fost cea eficientă, scăzând formarea de hidrocarburi aromatice policiclice cu aproape 53%, urmând apoi berea fără alcool şi berea normală.

În concluzie, cercetătorii ne sfătuiesc să marinăm orice tip de carne în bere, timp de cel puţin 30 de minute, înainte de a o găti!

Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Riscurile mamografiei
Riscurile mamografiei
Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii
Recomandări: