Dr. Corina Zugravu ”250 ml bere fără alcool ajută la menţinerea siluetei”

Chiar şi iubitorii de bere se tem de celebra burtă de bere. Însă există o veste bună, un pahar de bere fără alcool ajută chiar la menţinerea siluetei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dr. Corina Zugravu ”250 ml bere fără alcool ajută la menţinerea siluetei”
Dr. Corina Zugravu ”250 ml bere fără alcool ajută la menţinerea siluetei”, foto PR

Berea este o băutură consumată vara, în special. Afectează consumul de bere silueta sau nu? Burta de bere este o realitate, mai ales că berea este asociată cu mici, carne, cartofi prăjiţi, cipsuri în general. Ce bere este recomandată în curele de slăbire? Şi mai ales în ce cantităţi? Dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, explică.

„Când vorbim despre un stil de viaţă sănătos, alimentaţia echilibrată are un rol esenţial, deoarece astfel ne putem asigura energia necesară ritmului de zi cu zi. Este important ca prin alimentaţie să reuşim să asigurăm organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanţi care poate fi obţinut atât din fructe şi legume, cât şi din băuturi preparate din ingrediente naturale” explică dr. Zugravu.

Berea cu conţinut caloric redus este cea fără alcool

Şi ce bere alegem dacă vrem să ne hidratăm, dar să nu ne îngrăşăm?
Consumată în cantităţi moderate, berea are un conţinut caloric redus, un pahar de 250 ml având doar 105 kcal. Fiind o băutură slab alcoolizată, berea poate fi inclusă în dieta unei persoane care doreşte să îşi menţină silueta, mai ales la început de vară. Însă berea fără alcool are un conţinut caloric şi mai mic.
”Cu un conţinut de peste 90% apă, berea fără alcool poate reprezenta şi o foarte bună sursă de hidratare a organismului, deoarece pe lângă apă conţine carbohidraţi şi sodiu, elemente importante mai ales pentru recuperare după efort fizic. Mai mult, berea fără alcool are şi un conţinut caloric extrem de redus, de doar 50 kcal la un pahar de 250 ml, ideal pentru menţinerea siluetei” a adăugat dr. Zugravu.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”