Tipuri de oţet şi beneficiile oţetului pentru sănătate şi dietă!

De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie. Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.
25.08.2015
Tipuri de oţet şi beneficiile oţetului pentru sănătate şi dietă!

De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie.

Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.

Tradus ca fiind un “vin acru”, oţetul trece prin două procese separate atunci când este produs, procese care implică microorganisme inofensive care transformă zaharuruile în acid acetic.

Primul proces, cunoscut sub numele de fermentaţie alcoolică, se produce atunci când drojdiile schimbă zaharurile naturale în alcool. În funcţie de tipul de oţet care urmează a fi produs, alcoolul va fi derivat din cereale (cum ar fi porumbul sau orzul) sau derivat din fructe (cum ar fi strugurii sau merele).

După ce fermentarea este completă, alcoolul este amestecat cu apă, înainte de a trece în a doua etapă de producţie.

Al doilea proces este cunoscut sub numele de fermentaţie acidă şi are loc atunci când o tulpină de bacterii specifice, “acetobacter”, transformă alcoolul în acid. Oţetul suferă apoi o filtrare şi o amestecare pentru a fi reglată tăria şi aciditatea produsului finit.

Timpul, bacteriile şi fermentaţia sunt componente critice pentru procesul de fabricaţie al oţetului şi trebuie să fie strict controlate pentru a asigura calitatea.

Produsul finit va fi format din apă, acid acetic şi urme de minerale şi vitamine. Prezenţa acestor minerale din ingredientele de bază ale oţetului sunt cele care creează aromele unice ale diferitelor tipuri de oţet.

Pagina 1 din 4
Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Diana Stănculeanu, psihoterapeut: cum abordăm anxietatea prelungită