Oţetul, aliatul tău în sănătate!

Acru precum un măr necopt, oţetul acţionează împotriva bacteriilor şi fungilor, ameliorează mâncărimile provocate de înţepăturile de ţânţar şi calmează durerile cauzate de arsurile solare. De asemenea, oţetul calmează tulburările digestive şi dă stralucire şi catifelare părului. Unele persoane afirmă că oţetul amestecat cu miere şi apă caldă poate ameliora şi durerile de picioare, sau crampele. Iată deci, câteva dintre „minunile” pe care acest simplu şi ieftin ingredient le poate face.
  • Publicat:
Oţetul, aliatul tău în sănătate!

Acru precum un măr necopt, oţetul acţionează împotriva bacteriilor şi fungilor, ameliorează mâncărimile provocate de înţepăturile de ţânţar şi calmează durerile cauzate de arsurile solare.

De asemenea, oţetul calmează tulburările digestive şi dă stralucire şi catifelare părului. Unele persoane afirmă că oţetul amestecat cu miere şi apă caldă poate ameliora şi durerile de picioare, sau crampele.

Oţetul – beneficii:

  • Calmează tulburările gastrice – dacă suferi de indigestie, din cauza lipsei de acizi în stomac, o linguriţă de oţet te poate ajuta.
  • Este un răcoritor blând – aplicat pe piele, oţetul se evaporă rapid, producând o senzaţie plăcută de răcoare, care poate înlătura neplăcerile produse de arsurile solare.
  • Distruge bacteriile şi fungii – atunci când bacteriile şi fungii, care se găsesc în apă, se localizează în canalul otic, se produce afecţiunea numită „urechea înotătorului”. Oţetul are o acţiune dublă, luptând împotriva ambelor tipuri de invadatori şi, de aceea, puteţi amesteca în părţi egale de oţet cu alcool medicinal şi picuraţi în ureche pentru a vindeca această boală.
  • Înlătură alte mirosuri – conţinutul bogat în acid îi conferă un miros plăcut înţepător, care poate învinge orice alte arome. Clătirea hainelor cu puţin oţet înlătură mirosul de fum de ţigară sau mirosul neplăcut de transpiraţie de la nivelul axilei sau picioarelor.
  • Calmează înţepăturile de insecte – durerile care apar în cazul înţepăturilor de insecte pot fi calmate cu oţet, care neutralizează substanţele iritante ajunse în piele.
  • Ameliorează durerile de gât – gargara preparată dintr-o linguriţă de oţet într-o cană cu apă calduţă, poate ameliora durerile de gât.

Oţetul de mere este cel mai recomandat şi de preferat, datorită proprietăţilor sale benefice asupra sănătăţii. Iată numai două motive! În primul rând, merele fermentate sunt bogate în pectine, un tip de fibre foarte bune pentru digestie. Şi, în al doilea rând, merele conţin acid malic care, combinat cu magneziul din organism, ajută în lupta împotriva durerilor şi suferinţelor. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Antrenează-ţi memoria!
Antrenează-ţi memoria!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”