Supele – sanatoase, bune si rapide

  • Publicat:
Supele - sanatoase, bune si rapide
Supele - sanatoase, bune si rapide

Iarna, supele sunt o sursa ideala de hidratare, cu atat mai mult cu cat sunt calde, si ne ajuta in acelasi timp sa facem fata temperaturilor scazute de afara. Chiar si asa, nu te sfatuim sa cumperi supe la conserva, mai ales ca prepararea lor este la indemana oricui, simpla si rapida.

Supele care contin fibre (de la ceapa si celelalte legume) si ulei de masline sunt nu doar satioase, dar si foarte gustoase. Iti propunem o reteta pentru care ai nevoie de doar cateva minute. Foarte gustoasa, este ideala pentru zilele pline in care ajungi obosita de la serviciu si simti nevoia unei mancari gatite, care sa nu iti ocupe prea mult timp.

Supa de vacuta cu fasole

Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline; ½ de cana de ceapa tocata marunt; o lingurita de usturoi proaspat; strivit; o bucata micuta de muschi de vita; un bol cu supa de vita; 2-3 rosii tocate; 3 cani de fasole fiarta in prealabil; ½ de cana de boabe de porumb; chilli; ½ de castron de varza tocata fin

Mod de preparare:
Se incinge vasul, se adauga uleiul de masline, in care se rumeneste ceapa; apoi se adauga carnea si usturoiul; se amesteca in mod continuu pana ce ingredientele dau in fiert si se patrund bine. Pe urma se adauga supa de vita si rosiile. Se spala bine boabele de fasole, porumbul si chilli-ul, si se adauga in continutul de pe foc. Gatiti la foc mic, pana ce fierb. La sfarsit, puneti si varza tocata, mai lasati aproximativ 5 minute sa fiarba, apoi serviti preparatul cald.

Adaugati o lingurita de smantana si cateva fire de patrunjel, daca doriti sa sporiti gustul!

Reteta poate fi pregatita si in stil vegetarian, inlocuind supa de vita cu supa de legume, si carnea cu broccoli sau cu linte. Preparatul isi va pastra proprietatile proteice, aducand si un aport crescut de fibre in acelasi timp, datorita porumbului si a fasolei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
America organica si hipercalorica
America organica si hipercalorica
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân