Plan de slăbire în 10 paşi

Cei care au nevoie să slăbească cu siguranţă au restanţe atunci când vine vorba despre mişcare şi nutriţie sănătoasă. Aşadar, antrenamente prea complicate şi intense la sala de sport din prima săptămână în care te-ai hotărât să trăieşti sănătos, vor duce la eşec sigur. Începi cu începutul. Mergi.
  • Publicat:
Plan de slăbire în 10 paşi

Cei care au nevoie să slăbească cu siguranţă au restanţe atunci când vine vorba despre mişcare şi nutriţie sănătoasă. Aşadar, antrenamente prea complicate şi intense la sala de sport din prima săptămână în care  te-ai hotărât să trăieşti sănătos, vor duce la eşec sigur. Începi cu începutul. Mergi

Mergi. Mult 

Cât mai mult în fiecare zi. Organismul are nevoie de antrenament susţinut pentru a da din nou randament. Ca să poţi efectua plimbări dese în aer liber, ai nevoie de încăltăminte potrivită, adaptată la sezon. În magazinele cu echipament sportiv, găseşti variante de pantofi sport cu talpa adaptată alergării. Pe termen lung, vor face diferenţa  – susţin coloana vertebrală şi sunt confortabili.

Urcă scările

Este incredibil cât de repede începem să obosim atunci când urcăm şi 3 etaje după ce nu am mai fost la sport o vreme. Nu-i nimic, primul pas începe cu prima scară urcată. Uită de lift, iar în două săptămâni va fi o plăcere să urci scările. Când deja te-ai obişnuit poţi urca şi coborî scările pe vârfuri – atunci când încăltămintea îţi permite – precum balerinele. În scurt timp, vei observa cum muşchii de la picioare încep să prindă contur.

Să cânte muzica

La fel de important pe termen lung ca şi încălţămintea potrivită, este un play list cu melodii antrenante. Fiecare şi le poate alege sau căuta pe internet recomandările antrenorilor de fitness. Din când în când adaugă noi melodii, astfel nu te vei plictisi. La fel de importante sunt şi o pereche de căşti de calitate. 

Deconectează telefonul de la internet

Cât de greu ar părea, este important ca atunci când dedici o oră plimbării să o dedici doar plimbării. Atunci când eşti la sala de sport sau pe bicicileta staţionară să fii acolo şi nu pe Facebook, chiar dacă mişti picioarele. Reţelele sociale nu fac altceva decât să ne distragă atenţia de la exerciţii.

Când să ieşi la plimbare?

Atunci când vrei să slăbeşti este ideal să faci mişcare înainte de micul dejun, astfel corpul va consuma energia necesară din depozitele de grăsime deja existente. 

Lumina zilei

Este benefic şi absolut necesar ca lumina zilei să ne vadă cât mai des. Aşa avem mai multă energie, păstrăm sănătatea şi voia bună. Şi nu riscăm carenţe de vitamina D. În plus, atunci când savurăm lumina zilei, savurăm mai puţină mâncare. Cercetătorii spun persoanele care petrec mult timp în aer liber, mănâncă mai puţin.

Mănâncă jumătate din cantitate 

Şi dublează timpul alocat mişcării. Există un echilibru în natură, nu? Zi după zi, o să te simţi cum energia şi pofta de viaţă cresc. Ascultăţi organismul, consumă doar atât cât ai nevoie şi doar alimentele care simţi că îţi fac bine.

În acord cu condiţiile meteo

Cea mai bună scuză pentru a nu mai ieşi să faci mişcare, este să dai vina pe vreme. Şi cum iarna nu e ca vară, şi cum cele mai multe persoane încep să trăiască sănătos din luna ianuarie, vremea rea este în topul celor care abandonează sportul. Gândiţi-vă la sportivii de performanţă, pentru ei nu există vreme bună sau vreme rea. Există pasiune, responsabilitate, profesie, ţeluri înalte, spirit de echipă. Aşadar, luaţi-vă un echipament potrivit vremii de afară şi mergeţi să luaţi porţia de enforfine. Vă veţi simţi minunat după.

Cât de repede să mergi?

Aşa cum spuneam, ritmul creşte pe măsură ce corpul se obişnuişte din nou cu efortul fizic constant. După primele zile de plimbare, acceleraţi ritmul. Închipuiţi-vă că sunteţi în aeroport, în tranzit, este aglomerat şi vă grăbiţi să ajungeţi spre poarta următorului avion. Puţină adrenalină face ziua mai frumoasă.  

Alege cu inima

Atunci când ţi-ai obişnuit corpul cu mişcarea, iar o plimbare pe jos de câţiva kilometri nu te mai sperie, nu fă următoare greşeală: nu da iama la clasele cu exerciţii de dificultate ridicată. Analizează ce tip de mişcare îţi place şi mergi acolo. Poate nu eşti atras de o sală de sport clasică, poate simţi nevoia de a dansa. Ori vrei la piscină. Ori Pilates. Sau yoga. Indiferent de ce alegi, alege cu inima. Pe măsură ce vei avansa, vei simţi atunci când corpul va avea nevoie şi de alt tip de mişcare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân